Falske kontoer skal være årsak

Musk: Twitter-avtalen er satt på vent

Elon Musks kjøp av Twitter har vekket stor interesse. Nå er avtalen satt på vent. (Foto: AP Photo/Susan Walsh, File.)
Elon Musks kjøp av Twitter har vekket stor interesse. Nå er avtalen satt på vent. (Foto: AP Photo/Susan Walsh, File.)
Twitter-aksjen stupte over 20 prosent da Elon Musk fredag opplyste at avtalen om å kjøpe selskapet inntil videre er satt på vent.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Twitter-aksjen stupte over 20 prosent da Elon Musk fredag opplyste at avtalen om å kjøpe selskapet inntil videre er satt på vent.

Milliardæren opplyste dette på Twitter. Bakgrunnen skal være beregninger av hvor mange falske brukerkontoer som finnes på plattformen.

– Twitter-avtalen er midlertidig satt på vent i påvente av opplysninger som støtter beregninger av at spam eller falske kontoer utgjør mindre enn 5 prosent av brukerne, skrev Musk.

Kort tid senere hadde Twitter-aksjen stupt over 20 prosent i den såkalte førhandelen i New York.

I slutten av april inngikk Musk en avtale om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar, noe som tilsvarer om lag 400 milliarder i norske kroner.

Annonse

I meldingen fredag lenket Musk til en sak fra nyhetsbyrået Reuters om andelen falske Twitter-kontoer. Tidligere har Musk sagt at en av hans ambisjoner for selskapet er å fjerne automatisk generert spam fra plattformen.

Musk har også sagt at han mener det vil være riktig å oppheve utestengelsen av USAs tidligere president Donald Trump fra Twitter. Milliardæren mener det var feil å utestenge Trump permanent.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar