Urolig på børsen

Twitter-topper sparket

Twitter. (Foto: AP/Matt Rourke.)
Twitter. (Foto: AP/Matt Rourke.)
To toppledere har fått sparken fra Twitter, og selskapet har stanset de fleste ansettelser, mens Tesla-eier Elon Musk venter på å få sitt oppkjøp godkjent.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er To toppledere har fått sparken fra Twitter, og selskapet har stanset de fleste ansettelser, mens Tesla-eier Elon Musk venter på å få sitt oppkjøp godkjent.

Kayvon Beykpour, en av Twitters direktører, går ut døra etter sju år i selskapet. I en rekke meldinger på plattformen torsdag, skriver Beykpour at administrerende direktør Parag Agrawal «ba meg om å dra, etter å ha fortalt at han ønsker å ta laget i en annen retning».

Også produktsjef Bruce Falck er sparket, ifølge en Twitter-melding som senere ble slettet. I biografi-seksjonen på profilen hans, står det torsdag «arbeidsløs».

Musks avtale om å kjøpe Twitter for rundt 44 milliarder dollar ble kunngjort i april, men den må godkjennes av aksjonærer i selskapet og kontrollorganene. Det ventes at oppkjøpet blir endelig godkjent senere i 2022, og at Musk går inn som sjef for minst en liten stund.

Både Twitter og Tesla har slitt på børsen denne uka. Investorer har latt seg stresse av både rettslige problemer for Musk og muligheten for at oppkjøpet kan distrahere 50-åringen fra driften av verdens mest verdifulle bilprodusent.

Annonse

Tesla har slitt mest, med en nedgang på 16 prosent for uka ved børsslutt torsdag. For Twitter er fallet på 9,5 prosent siden helga. Til sammenligning har den bredt sammensatte S&P 500-indeksen på Wall Street krympet med 4,7 prosent i samme periode.

Wall Street Journal meldte onsdag at amerikanske tilsynsmyndigheter etterforsker Musks sene kunngjøring av at han hadde kjøpt mer enn 5 prosent av aksjene i Twitter. Nå eier han mer enn 9 prosent.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar