– En av Norges fremste kommentatorer

Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK

Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK. (Foto: Carina Johansen/NTB.)
Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK. (Foto: Carina Johansen/NTB.)
Tone Sofie Aglen er ansatt som ny politisk kommentator i NRK. Hun kommer fra tilsvarende stilling i VG.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tone Sofie Aglen er ansatt som ny politisk kommentator i NRK. Hun kommer fra tilsvarende stilling i VG.

– Vi er veldig godt fornøyd med å kunne rekruttere en av Norges aller fremste kommentatorer. Aglen har over lang tid vist at hun klarer å forklare kompliserte saker på engasjerende og forståelig måte, sier Kyrre Nakkim, redaksjonsleder i politikk- og økonomiredaksjonen i en pressemelding.

Aglen har lang erfaring fra blant annet Adresseavisen der hun startet som kommentator i 2014 før hun var politisk redaktør fra 2015 til 2019. Hun kommer til NRK fra VG der hun har vært politisk kommentator siden mai 2019. Tidligere har hun vært kommunikasjonssjef i Siva og kommunalråd i Trondheim.

– NRKs store publikum vil få en kommentator som har vist at hun kan nå bredt med sin innsikt, og sammen med våre andre kommentatorer vil hun bli en del av den fremste miljøet for nyhetsanalyse i Norge, fortsetter Nakkim.

Hun tar dermed over etter Magnus Takvam som går av med pensjon i sommer.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar