– Trenger en lønn det går an å leve av

Fare for kino-streik neste uke

Colosseum kino. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Colosseum kino. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
79 kinoansatte i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen går torsdag ut i streik dersom meklingen mellom Fagforbundet og Virke ikke fører fram.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 79 kinoansatte i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen går torsdag ut i streik dersom meklingen mellom Fagforbundet og Virke ikke fører fram.

– Kinoansatte trenger en lønn det går an å leve av, sier Karianne Hansen Heien, Fagforbundets forhandlingsleder.

Etter at Fagforbundet og Virke brøt forhandlingene møtes partene hos meklingsmannen. Meklingsfristen er onsdag 15. juni klokken 24.

– Kinoansatte har et veldig lavt lønnsnivå, og ingen tillegg for å jobbe på ubekvem arbeidstid. Vi har tro på at vi skal finne en løsning i meklingen, men uten en løsning som møter våre viktigste krav, så vil det ende i streik, slår forhandlingslederen fast.

Fagforbundet melder plassfratredelse for 79 kinoansatte i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen dersom meklingen ikke fører fram. De er forberedt på en langvarig konflikt.

Annonse

– Film og kultur er viktig for mange, men vi ser ikke for oss at det er fare for liv og helse. Dermed vil streiken vare helt til arbeidsgiver gir seg, sier Heien.

Dersom det blir streik blir følgende kinoer rammet: Colosseum kino (Oslo), Gimle kino (Oslo), Klingenberg kino (Oslo), Ringen kino (Oslo), Saga kino (Oslo), Nova kino (Trondheim), Prinsen kino (Trondheim), Bergen kino og Drammen kino.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar