– Egner seg ikke for barn

Minst 12 land nekter å vise Disney-filmen «Lightyear»

Filmen «Lightyear» kommer snart på kino, men nektes vist i en rekke land. (Foto: Disney/Pixar via AP.)
Filmen «Lightyear» kommer snart på kino, men nektes vist i en rekke land. (Foto: Disney/Pixar via AP.)
Den nyeste animasjonsfilmen fra Disney, «Lightyear» har blitt nektet utgivelse i minst 12 land på grunn av at filmen viser et kyss mellom to av samme kjønn.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den nyeste animasjonsfilmen fra Disney, «Lightyear» har blitt nektet utgivelse i minst 12 land på grunn av at filmen viser et kyss mellom to av samme kjønn.

Det gjelder land over hele Asia og Midtøsten, ifølge det en kilde i Disney sier til AFP.

Tidligere denne uken varslet De forente arabiske emirater at de ikke vil tillate visninger av filmen på grunn av landets regler for medieinnhold.

Indonesia og Malaysia har foreløpig ikke nektet å vise filmen, men har sagt at de ønsker en versjon fra Disney der kysset ikke er med. Malaysia har sagt at filmen ikke blir vist dersom scenen ikke blir klippet bort.

– Det egner seg ikke til å bli sett av barn, sier en representant for Malaysias filmsensurstyre til AFP.

Annonse

Disney skal ha avvist at de vil klippe om filmen og tilbyr «Lightyear» som den er til alle land. I tillegg til Emiratene vil filmen ikke bli vist i Bahrain, Egypt, Irak, Jordan, Kuwait, Libanon, Oman, Palestina, Qatar, Saudi-Arabia og Syria.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar