– Avviser på det sterkeste

Angelina Jolie anklager Brad Pitt for vold mot henne og barna

En representant for Pitt avviser påstandene på det sterkeste overfor nyhetsbyrået AP, og kaller dem «oppkok som bare skader familien». (Foto: AP Photo/File.)
En representant for Pitt avviser påstandene på det sterkeste overfor nyhetsbyrået AP, og kaller dem «oppkok som bare skader familien». (Foto: AP Photo/File.)
Angelina Jolie (47) anklager Brad Pitt (58) for vold mot både henne og barna på en flytur i 2016, går det fram av rettsdokumenter.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Angelina Jolie (47) anklager Brad Pitt (58) for vold mot både henne og barna på en flytur i 2016, går det fram av rettsdokumenter.

Påstandene kommer fram i forbindelse med et motsøksmål Jolie har reist i en disputt over skuespillerparets eiendeler, særlig en bolig og en vingård i Frankrike. Søksmålet er uavhengig av den pågående skilsmissen, som Jolie ba om ikke lenge etter den angivelige episoden.

I søksmålet, som New York Times omtalte først, heter det Pitt under en flytur fra Frankrike til California tok kvelertak på ett av barna og slo et annet i ansiktet. I tillegg skal han ha tatt tak i Jolies hode og ristet henne, samt helt øl på Jolie og øl og rødvin på barna, heter det. Pitt anklages også for verbalt mishandling.

En representant for Pitt avviser påstandene på det sterkeste overfor nyhetsbyrået AP, og kaller dem «oppkok som bare skader familien».

Anklagene om volden ble først gjort offentlig kort tid etter flyturen, men rapportene var da vage, og detaljene kom fram i skilsmissedokumenter og i etterforskninger fra det føderale politiet FBI og barnevernstjenesten i Los Angeles, som begge konkluderte med at det ikke var nødvendig å gå til rettslige skritt mot Pitt.

Annonse

I en sak der anklagene ble fremmet ga en dommer Pitt rett til delt omsorg for barna. Denne kjennelsen ble imidlertid tilsidesatt av en ankedomstol fordi dommeren ikke informerte om mulige interessekonflikter, etter anmodning fra Jolie.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar