«Succession» blant søkerne

Sju søknader på 99 millioner kroner til insentivordningen for film og tv

Til sammen er det søkt om 99,5 millioner kroner for to spillefilm- og fem dramaserieproduksjoner. Av disse er to finansiert av amerikanske strømmeselskaper. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Til sammen er det søkt om 99,5 millioner kroner for to spillefilm- og fem dramaserieproduksjoner. Av disse er to finansiert av amerikanske strømmeselskaper. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Norsk filminstitutt har mottatt sju søknader til insentivordningens søknadsrunde for 2023. To spillefilm- og fem serieproduksjoner søker om 99,5 millioner kroner.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Norsk filminstitutt har mottatt sju søknader til insentivordningens søknadsrunde for 2023. To spillefilm- og fem serieproduksjoner søker om 99,5 millioner kroner.

I alt oppgir søkerne at de vil bruke 442 millioner kroner på produksjon i Norge, skriver Norsk filminstitutt (NFI) i en pressemelding.

Til sammen er det søkt om 99,5 millioner kroner for to spillefilm- og fem dramaserieproduksjoner. Av disse er to finansiert av amerikanske strømmeselskaper.

Ifølge NFI er de øvrige finansiert av en amerikansk «major film studio», en amerikansk independent, en flernasjonal finansiering og de resterende er nordisk/europeisk finansiert.

Potten i insentivordningen for film- og serieproduksjoner er på 100 millioner kroner. Ordningen gir opptil 25 prosent refusjon til store internasjonale film- og serieproduksjoner som skal produseres helt eller delvis i Norge.

Annonse

På søkerlisten står TV-serien «Succession», der deler av den fjerde sesongen skal spilles inn i Norge. Serien, som blant annet fikk 25 nominasjoner i Emmy-utdelingen, har søkt om 14 millioner kroner. Serien er et satirisk drama om en rik og hensynsløs familie på toppen av et medieimperium.

Også serien The Last Of Us, basert på det populære Playstation-spillet fra 2013, står på listen. De ber om 1,9 millioner kroner.

De øvrige som har søkt er seriene Wisting (50 millioner kroner), So long Marianne (10 millioner), Smugleren (9 millioner) og spillefilmene Thug (7,6 millioner) og The George (7,2 millioner).

Hvilke prosjekter som blir tilbudt refusjonsramme – vil bli avgjort i slutten av januar.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar