– Viktig for ytringsklimaet

Kulturrådet med én million kroner til kunst- og kulturkritikk

– Å styrke og utvikle kunst- og kulturkritikken er i seg sjølv viktig for eit godt ytringsklima, seier Ida Habbestad. (Foto: Norsk komponistforening/Renate Madsen.)
– Å styrke og utvikle kunst- og kulturkritikken er i seg sjølv viktig for eit godt ytringsklima, seier Ida Habbestad. (Foto: Norsk komponistforening/Renate Madsen.)
Kulturrådet har lyst ut midler til tidsskrift og kritikk, spesielt øremerket scenekunstfeltet og ytringsrommet der.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kulturrådet har lyst ut midler til tidsskrift og kritikk, spesielt øremerket scenekunstfeltet og ytringsrommet der.

– Ordningen tidsskrift og kritikk har en spesiell rolle i arbeidet for et demokratisk og tolerant samfunn som også skal romme ulike synspunkt, sier Ida Habbestad, leder i Kulturrådets faglige utvalg for tidsskrift og kritikk, i en pressemelding.

Midlene er hentes fra overskuddet fra tippemidlene.

Tildelingen er i tråd med Kulturdepartementets Strategi for scenekunst 2021–2025. Der er konkluderes det med tiltak for å styrke ordningen for tidsskrift og kritikk, samt ordningen for scenekunstfaglige tiltak og publikasjoner i Norsk kulturråd.

Midlene lyses ut i begynnelsen av februar, med søknadsfrist 2. mars.

Annonse

– Å styrke og utvikle kunst- og kulturkritikken er i seg selv viktig for et godt ytringsklima. Vi ønsker at ordningen som helhet kan utvides, for gjennom tidsskriftene og kritikken har vi mulighet til å skolere hverandre til å leve med uenighet, sier Habbestad.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar