Erik Ulfsby

Går av som sjef for Det norske teatret

Erik Ulfsby gir seg som sjef for Det Norske Teatret i 2024. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.).
Erik Ulfsby gir seg som sjef for Det Norske Teatret i 2024. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.).
Erik Ulfsby gir seg som sjef på Det norske teatret i 2024, ett år før det tredje åremålsperioden går ut.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Erik Ulfsby gir seg som sjef på Det Norske Teatret.

I en pressemelding opplyser Det Norske Teatret at Erik Ulfsby har meddelt styret at han ønsker å gå ut av åremålet sitt ved utgangen av 2024. Det er et år før utløpet av den tredje åremålsperioden.

Nå ønsker han å bruke tiden annerledes, både profesjonelt og privat.

– De siste årene har vært spesielt krevende for alle, også for meg. Nå planlegger jeg for et roligere liv med mindre ansvar, mer tid til mitt eget kunstneriske virke og mer tid til familien, sier Ulfsby.

Styreleder Hilde Barstad sier styret er takknemlige for jobben Ulfsby har gjort for Det Norske Teatret og er glad for at han skal lede teateret i to år til.

Annonse

– Når den tid kommer, ønsker styret han lykke til med nye utfordringer. Vi vil nå i samarbeid med de ansatte ved teateret gå i gang med å søke hans etterfølger.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar