Fordømmes

Tennessee innfører forbud mot dragshow

Dragartisten DeeDee snakker under en markering mot det omstridte lovforslaget. (Foto: John Amis/AP Images for Human Rights Campaign.)
Dragartisten DeeDee snakker under en markering mot det omstridte lovforslaget. (Foto: John Amis/AP Images for Human Rights Campaign.)
Guvernøren i delstaten Tennessee i USA har signert en lov som forbyr dragshow på offentlig sted eller der barn kan se det.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Guvernøren i delstaten Tennessee i USA har signert en lov som forbyr dragshow på offentlig sted eller der barn kan se det.

Forbudet ble vedtatt av folkevalgte i Tennessee 23. februar, men måtte signeres av den republikanske guvernøren Bill Lee før det trådte i kraft.

Delstaten går dermed i bresjen for en innsats ledet av Republikanerne for å begrense mulighetene for dragartister i minst 15 delstater. Over 20 lovforslag er for tiden til behandling.

Dragartister og borgerrettsgrupper fordømmer innskrenkningene og sier de er grunnlovsstridige og vil føre til mer trakassering og vold mot homofile og transpersoner.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar