Britisk komponist

«Ringenes Herre» blir 15 timer lang opera

Skuespillerne Billy Boyd (f.v.) Orlando Bloom og Elijah Wood fra filmatiseringen av «Ringenes herre» (2001–03). (Foto: Getty.)
Skuespillerne Billy Boyd (f.v.) Orlando Bloom og Elijah Wood fra filmatiseringen av «Ringenes herre» (2001–03). (Foto: Getty.)
J. R. R. Tolkiens fantasy-epos «Ringenes herre» skal for første gang bli opera. Og det med familiens godkjenning.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Ringenes herre blir opera for første gang.

Det melder Sveriges Radio, som skriver at det er den britiske komponisten Paul Corfield Godfrey som skriver musikken.

Rettighetsinnehaverne etter Tolkien har godkjent at bokverket omarbeides til opera. Og det blir ikke bare én opera – men en hel operasyklus, som det kommer til å kreve seks helaftens kvelder for å se i sin helhet.

Til sammen blir det 30 kapitler og en lengde på 15 timer.

Musikken er allerede under innspilling av nasjonaloperaen i Wales og vil slippes i 2025.

Annonse

The Tolkien Estate, som forvalter forfatterens arv på vegne av familien, har gitt sin velsignelse.

Les også: – Respektløst å oppdatere Tolkien til «woke»

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar