Opprop mot Israel

Flere artister dropper Eurovision

Malmö Pride har trukket seg som medarrangør av en konsert med 2014-vinner Conchita Wurst (bildet) under Eurovision i Malmö. (Foto: Erlend Aas/NTB.)
Malmö Pride har trukket seg som medarrangør av en konsert med 2014-vinner Conchita Wurst (bildet) under Eurovision i Malmö. (Foto: Erlend Aas/NTB.)
Malmö Pride, Dotter og Titiyo føyer seg i rekken av artister og organisasjoner som hopper av Eurovision-arrangementer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Artister trekker seg fra Eurovision-arrangementer. Oppfordres til boikott.

Dotter og Titiyo skulle begge opptrådt i Eurovision Village, som er det offisielle festivalområdet i Malmö der en rekke konserter og arrangementer finner sted 4. til 11. mai.

Tidligere har blant andre Medina avlyst en avtalt opptreden, melder TT.

Les også: Israel viser fram nytt bidrag

Tusen artister mot Eurovision

Titiyos bookingansvarlige oppgir «logistiske årsaker» til avlysningen. På sin Instagram-konto har Dotter fått en rekke oppfordringer til å boikotte Eurovision fordi Israel deltar.

Annonse

Også Malmö Pride, som skulle vært medarrangør av en konsert med den tidligere vinneren Conchita Wurst, har trukket seg.

Krigen i Gaza har ført til at drøyt 1.000 svenske artister har undertegnet et opprop mot at Israel får delta i Eurovision Song Contest.

Arrangør EBU fremholder at sangkonkurransen ikke er et politisk arrangement, og krever at hets og hat mot medvirkende artister i sosiale medier må opphøre.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar