Gratis for Subjekt Pluss-abonnenter

I kveld: gratis spesialvisning av «DuEls»

Danseforstillingen «DuEls» hadde premiere på Vigelandmuseet i februar 2020. Nå har prosjektet blitt til film i regi av den svenske stjerneregissøren Jonas Åkerlund. (Foto: Nagelhus Schia Productions.)
Danseforstillingen «DuEls» hadde premiere på Vigelandmuseet i februar 2020. Nå har prosjektet blitt til film i regi av den svenske stjerneregissøren Jonas Åkerlund. (Foto: Nagelhus Schia Productions.)
Subjekt inviterer tirsdag 30. april til spesialvisning av «DuEls» med Nagelhus Schia Productions på Vega Scene i Oslo. Dette vil du ikke gå glipp av!
Saken er Som Subjekt Pluss-abonnent får du fordelsprogrammet Subjekt + 1 med på kjøpet. Nå inviterer vi til gratis spesialvisning av dansefilmen «DuEls», tirsdag 30. april klokken 18.30 på Vega Scene.

Forestillingssuksessen «DuEls» hadde premiere på Vigelandmuseet i februar 2020. Nå har den blitt til en dansefilm i regi av den svenske stjerneregissøren Jonas Åkerlund.

Det var stor rift om billettene i forkant av premieren, og ekstraforestillingene ble utsolgt på få timer. Forestillingen fikk rosende omtaler både nasjonalt og internasjonalt. Senere samme år ble den belønnet med Subjektprisen for «Årets scenekunst».

På grunn av smittevernrestriksjonene i 2020, og for å kunne nå et større og bredere publikum, er prosjektet nå blitt til film. Opptakene er gjort på Vigelandmuseet, og nå kan du som Subjekt Pluss-abonnent se resultatet — helt gratis!

Påmelding i skjema under

Filmen vises på Vega Scene tirsdag 30. april klokken 18.30, og innledes med en samtale mellom Guro Nagelhus Schia og Danby Choi.

Annonse

Visningen har et begrenset antall plasser, og «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Det kan hentes ut inntil to billetter per Subjekt Pluss-abonnent.

Abonnenter må melde seg på via påmeldingsskjemaet under.

Du må være logget inn for å melde deg på.
Det er helt gratis for abonnenter!

Allerede abonnent? Logg inn

Ikke abonnent? Bli abonnent i dag!

Se traileren og les mer om «DuEls» og skaperne av filmen under.

Om «DuEls»

«DuEls» er en dansefilm av den svenske regissøren Jonas Åkerlund. Den er basert på Nagelhus Schia Productions sin kritikerroste danseforestilling, koreografert av fransk-belgiske Damien Jalet og islandske Erna Omarsdottir.

Gjennom en serie korte og viscerale stykker fremført i form av en vandring gjennom museets ulike saler bidrar dansen til å frigjøre den konsentrerte energien i Gustav Vigelands skulpturer. Ved å omfavne skulpturenes mytologiske egenskaper bruker danserne sine levende og forgjengelige kropper til å portrettere dualiteten og de indre kampene i Vigelands udødelige skulpturer.

Regissør Jonas Åkerlund er kjent for sine prisvinnende musikkvideoer for Madonna, The Rolling Stones, Beyoncé og Metallica. Han har også regissert filmen «Lords of Chaos» (2018), om det norske Black Metal-miljøet på 90-tallet og Netflix-serien «Clark» (2022).

Koreograf Damien Jalet ble utnevnt til ridder av Den franske ordenen for kunst og litteratur i 2013. Etter at han koreograferte den ikoniske dansescenen «Volk» i den Luca Guadagnini-regisserte nyinnspillingen av «Suspiria» (2018) – inspirert av kultklassikeren fra 1977 ved samme navn – har det ikke stått stille rundt ham.

Koreograf Erna Omarsdottir er en av Islands fremste dansere og koreografer. Hun er kunstnerisk leder av Islands nasjonale dansekompani, Iceland Dance Company og også kjent for samarbeid med artister som Björk, Jóhann Jóhannsson og Sigur Rós.

Filmen er produsert av Nagelhus Schia Productions og 4 ½ Fiction, og co-produsert av Edisen, M12 Studios, Iceland Dance Company og Vigelandmuseet.

Prosjektet er muliggjort takket være støtte fra Bærum kommune, Viken fylkeskommune, Talent Norge og Sparebankstiftelsen.

Les også: Danseforestilling på Vigelandmuseet er utsolgt ganger syv

Jonas Åkerlund (Foto: Henrik Halvarsson.)

Prisvinnende svensk regissør med på laget

Jonas Åkerlund står for regien på produksjonen. Åkerlund er en prisvinnende svensk regissør, som jobber innenfor sjangrene spillefilm, dokumentar, musikkvideo, reklame og sceneshow. Han er kjent for en særegen historiefortelling og visuelt dreven fortellerstil som utfordrer status quo.

— Jeg ønsker å overføre den utrolige live-opplevelsen av denne forestillingen til en simulert opplevelse på film. «DuEls» er et stedsspesifikt verk som setter danserne fra Nagelhus Schia Productions og Iceland Dance Company side ved side med Vigelands udødelige skulpturer. For å kunne fange disse øyeblikkene må man enten være til stede, eller så kreves det forsiktig og kunstnerisk dokumentasjon, sier Åkerlund.

— Det er ikke så mange som får muligheten til å oppleve denne fantastiske forestillingen i Oslo. Nå får flere sjansen gjennom denne detaljerte filmatiske simuleringen. Filmen vil representere opplevelsen og være med på å forlenge verkets levetid, avslutter han.

Regissøren har laget musikkvideoer for blant andre Madonna, The Rolling Stones, Beyoncé, Metallica og Paul McCartney, og vunnet flere prestisjetunge priser, inkludert MVPA-prisen for Lady Gagas musikkvideo «Paparazzi», og UK Music Video Award for beste konsertfilm med «Rammstein: Paris».

Erna Omarsdottir, Jonas Åkerlund, Damien Jalet, Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby. (Foto: Antero Hein.)

Om Nagelhus Schia Productions

Nagelhus Schia Productions (NSP) er Norges tredje nasjonale dansekompani med fast offentlig bevilgning. Initiativtaker og kunstnerisk leder Guro Nagelhus Schia og assisterende kunstnerisk leder Vebjørn Sundby har lang fartstid og høy profil på samtidsdansscenen i Norge og internasjonalt.

I tillegg til å produsere og promotere danseproduksjoner av høyeste kvalitet prioriterer kompaniet å engasjere nyutdannede dansere og støtte talentutvikling på høyeste profesjonelle nivå.

Kompaniet støttes av Akershus fylkeskommune, Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bærum kommune, og holder til i Studio NSP i Sandvika.

Les også: – Bli med inn i det nye studioet til Nagelhus Schia Productions

Dansen bidrar til å frigjøre den konsentrerte energien i Gustav Vigelands skulpturer. (Foto: Nagelhus Schia Productions.)

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar