Ble kastet ut av Eurovision. Nå rives billettene vekk

Klein og Nederland var Eurovision-favoritter med «Europapa» – men ble disket samme dag som finalen. (Foto: EBU.)
Klein og Nederland var Eurovision-favoritter med «Europapa» – men ble disket samme dag som finalen. (Foto: EBU.)
Joost Klein skulle konkurrere for Nederland i Eurovision, men ble utestengt etter «trusler». Det har gjort ham mer populær enn noensinne.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Billettene revet bort – flytter konsert med Joost Klein til større scene.

Joost Klein bekjentgjorde at han la ut på Europa-turné tidlig neste år rett før han ble utestengt fra Eurovision-finalen.

Turneen heter «Europapa», etter låten han skulle konkurrert med for Nederland – og som var en av forhåndsfavorittene i Malmö.

Men lørdag kom beskjeden fra EBU om at han ble utestengt etter at han torsdag kom med trusler mot en kvinnelig TV-fotograf. Nå er Joost Klein under etterforskning av svensk politi, som ifølge TT regner med at det blir tatt ut tiltale.

Les også: Skylder på finværet for seerflukt under Eurovision. Men det var varmere i fjor

Annonse

Ekstra Klein i Oslo

Dagen før hadde Live Nation Norway lagt ut nyheten om at Joost Klein skal holde konsert i Oslo under turneen. Billettsalget startet tirsdag – og nå melder konsertarrangøren at etterspørselen var så stor at konserten flyttes til en større scene.

– Joost Klein-konserten på John Dee 25. februar solgte ut på sekunder, så nå er den flyttet opp til Rockefeller, skriver Live Nation Norway i sosiale medier.

John Dee har en kapasitet på opptil 470 publikummere, mens Rockefeller tar 1350 konsertgjengere, ifølge hjemmesiden.

Samtidig stormer låten «Europapa» frem på Spotify, meldte VG. Mandag gikk Joost Kleins sang forbi vinnerlåten «The Code» med Nemo fra Sveits, en utvikling som fortsatte tirsdagen. Da begynte Nemos låt å droppe, mens «Europapa» holdt koken med 3,2 millioner avspillinger.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar