Norsk debutfilm invitert til tradisjonsrik filmfestival

«Elskling» er plukket ut til filmfestivalen i Karlovy Var i Tsjekkia. I hovedrollene ser man Helga Guren og Oddgeir Thune. (Foto: Øystein Mamen/handout /NTB.)
«Elskling» er plukket ut til filmfestivalen i Karlovy Var i Tsjekkia. I hovedrollene ser man Helga Guren og Oddgeir Thune. (Foto: Øystein Mamen/handout /NTB.)
Ikke før har Norge hatt suksess med én debutfilm i Cannes, før en annen langfilmdebut er invitert til hovedkonkurransen til en annen tradisjonsrik filmfestival.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Filmen "Elskling" av regissøren Lilja Ingolfsdottir får verdenspremiere på filmfestivalen Karlovy Vary i Tsjekkia.

Det er filmen «Elskling» – med internasjonal tittel «Loveable» – som er invitert til filmfestivalen i tsjekkiske Karlovy Vary. Den er første langfilm ut fra regissøren Lilja Ingolfsdottir.

Som den eneste nordiske filmen av i alt tolv inviterte er «Elskling» invitert med i hovedkonkurransen om festivalens Grand Prix Crystal Award.

Lilja Ingolfsdottir har laget et knippe prisvinnende kortfilmer, senest «Det vi frykter» og «Som en flamingo» i 2020. Nå har hun både manus og regi på «Elskling», som ifølge pressemeldingen handler om en kvinnes mulighet til selverkjennelse, vekst og oppgjør med ubevisste og dysfunksjonelle mønstre i seg selv.

Kommer på kino til høsten

Hovedrollen som Maria (42) spilles av Helga Guren. I tillegg står Oddgeir Thune, Heidi Gjermundsen Broch, Marte Magnusdotter Solem og Elisabeth Sand på rollelisten.

Annonse

– Jeg er utrolig stolt og beæret over at «Elskling» får verdenspremiere på en av verdens største og eldste A-festivaler, sier Ingfolfsdottir i en uttalelse.

Den er produsert av «Verdens verste menneske»-produsent Thomas Robsahm for Nordisk Film Production og Amarcord, og norske kinogjengere får se den fra 11. oktober.

Les også: Kinofilmene blir stadig lengre. Men publikum foretrekker dem kortere

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar