NRK avventer å melde seg på neste års Eurovision

Bandet Gåte med vokalist Gunhild Sundli etter finale i Eurovision Song Contest 2024. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Bandet Gåte med vokalist Gunhild Sundli etter finale i Eurovision Song Contest 2024. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
I likhet med flere andre deltakende kringkastere har NRK foreløpig ikke bekreftet at de deltar i neste års Eurovision Song Contest.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NRK avventer med å melde seg på neste års Eurovision.

– Vi står i en veldig spesiell situasjon, sier MGP-general Stig Karlsen til Aftenposten.

Bakgrunnen er blant annet sikkerhetsbekymringer og kritikk mot arrangøren EBU etter årets konkurranse. I Malmö oppsto det problemer knyttet til Israels deltakelse og utestengelse av Nederland.

Karlsen understreker at de har intensjon om å delta i 2025, men trenger å høre hva slags endringer man ser for seg fra EBUs side.

Les også: Skylder på finværet for seerflukt under Eurovision. Men det var varmere i fjor

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar