Nye drakter

Subjekt IL rykker opp og frem

Subjekt IL i nye drakter. (Foto: Presse.)
Subjekt IL i nye drakter. (Foto: Presse.)
Subjekts helt egne fotballag er tilbake på topp i Bedriftsligaens førstedivisjon. Og de ser bedre ut enn noen gang.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjekt IL avslutter sesongen i nye drakter.

Bedriftsligaens sommersesong er godt i gang, og favorittlaget ditt – Subjekt IL – spiller i førstedivisjon på fjerde året.

OK, da. Det har vært noen opp- og nedrykk de fire siste årene, men Subjekt IL er igjen tilbake i toppklassen. Her kjemper giganter som DNB, Telenor og Elvia om pallplasseringene.

– Vi konkurrerer nok i en tyngre vektklasse enn hva størrelsen vår skulle tilsi, men dette er jeg vant til fra mediebransjen, sier Danby Choi.

Han er sjefredaktør i Subjekt og manager i Subjekt IL.

Annonse

– Subjekt IL er riktignok uavhengig fra redaksjonen, et fotballag der både ansatte, frilansere, tilknyttede og venner kan være med og spille, sier Choi.

Men han innrømmer at det er trangt om plassene.

– Jeg tror vi kan stille med 50 kvinner og menn på benk. Det er sjeldent nødvendig, sier han.

Leah i ny drakt. (Foto: Emil Ringheim.)

Nye drakter

Vi møter vår Danby Choi på studioet Amok i Oslo, denne gangen iført ny, sjampanjefarget fotballdrakt. Sammen med ham står lagkaptein Emil Ringheim i den samme drakten. Det er duket for draktseremoni.

– Det har vært en kollektiv prosess å få laget de nye draktene, så dette har vi vært sammen om, sier kaptein Ringheim, og fortsetter:

– Men det er selvfølgelig gøy å se laget vårt i vårt helt egne design! Det blir liksom noe mer enn et enkelt logotrykk.

Ringheim trekker frem retroinspirasjonen, den kremhvite fargen, grove teksturen og de vertikale stripene som noen av de avgjørende detaljene.

Drakten har ikke en t-skjorte-hals, men en vintage-inspirert krage.

– Det er sånn draktene så ut på heltene våre da vi vokste opp.

Kragen kan brettes opp for en bad boy-look som Eric Cantona, eller brettes ned for preppy boy-look som Dennis Bergkamp.

– Da kan hver spiller sette sette sitt personlige preg på drakten, sier Ringheim.

Les også: Subjekt IL er klar for Bedriftsligaen

Subjekt IL i nye drakter. (Foto: Presse.)
Subjekt IL i nye drakter. (Foto: Presse.)

Stigende kurve

Subjekt IL spiller sin tredje sesong i førstedivisjon i bedriftsligaen, etter opprykk høsten 2022. Den gang senket Subjekt IL strømprisene, i form av bedriftslaget til Elvia. Året etter var det rentene som ble senket, da selveste DNB ble ydmyket.

I år har det vært utfordringer.

– Også i førstedivisjon har vi nå klatret opp til en gruppe der nivået er skyhøyt. Så vi ligger ikke godt an på tabellen i år, men vi er på en stigende kurve. Vi har fått nye, fine tilskudd, som har løftet laget, sier Ringheim, og fortsetter:

– Vi har alt fra kunstnere og designere til snekkere og installatører på laget, så det er god bredde. Alle kommer med et smil til kamp og trening. Da er det kun Subjekt IL som betyr noe.

Han tror drakten kommer godt med i de siste kampene.

– De nye draktene kommer til å gi oss det løftet vi trenger i de siste kampene. De har gitt laget en ekstra gnist.

Les også: Subjekt IL senket rentene

Håvard i ny drakt. (Foto: Emil Ringheim.)

Tar kapteinsbindet tilbake

Ringheim er tilbake som kaptein etter et år i Berlin:

– Det er fint å være tilbake. Samtidig føles det veldig riktig og naturlig, det er ikke noen jobb å ta på seg bindet.

– Hva er det siste du sier til laget før dere går ut for å vinne sesongavslutningen?

– Det er ingen store hemmeligheter. Vi spiller for hverandre, og for å ha det gøy. Jeg går ikke for store peptalks, men at alle skjønner at de er viktige og spiller en rolle.

Det viktige er at det er moro, så folk gidder å møte opp to ganger i uken.

– Jeg vil takke laget for en fin sesong, og Danby for at han har gjort laget mulig. Det ligger en uselvisk innsats i det, som gjør at jeg gledelig tar på meg ansvaret.

Følg Subjekt IL på Instagram

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar