De siste ukene har demonstrasjoner for og imot Stopp islamiseringen av Norge (Sian) vekket kraftige reaksjoner.
I både Oslo og Bergen har demonstrasjonene eskalert til vold, og der noen ser sin selvfølgelige plikt til å stille opp mot rasisme, mener andre at å stille opp vil gi Sian ytterligere oppslutning.
Nazneen Khan-Østrem er forlagsredaktør i Aschehoug, og mener at Stopp islamiseringen av Norge (Sian) sprer hatefullt budskap som bør imøtegås.
– Selvfølgelig kan man ignorere dem, men de representerer en farlig holdning, som dessverre har en del støtte blant det norske folk, når det gjelder muslimhat. Det er viktig å signalisere tydelig at man ikke aksepterer den typen holdninger og hat som Sian fremmer.
Det sier hun i den fjerde episoden av Etikk og estetikk – en podkast fra Subjekt – hvor hun sammen med Lasse Josephsen gjester i fjerde episode.
Vanskelige spørsmål
Bør vi demonstrere mot Sian? Er Metoo blitt en hekseprosess? Er Trond Giske egnet som lederpolitiker? Er det så farlig at kulturjournalistikken forsvinner?
Etikk og estetikk inviterer noen av landets fremste kommentatorer og debattanter til å konkludere i de brennhete og følelsesladde kulturdebattene.
I denne episodene diskuterer gjestene – sammen med programleder Danby Choi – Metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk, i tillegg til Sian-demonstrasjonene.
Der du hører på podkast
Etikk og estetikk er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller Podkaster fra Apple.
Har du tilbakemeldinger på podkasten, så vil vi gjerne høre fra deg.
Tidligere episoder
Etikk og estetikk er ute i fire episoder.
I første episode møtte vi Kadra Yusuf og Frank Rossavik, som svarte på spørsmål om rasistiske lakrisbiter, studentopprop på Kunsthøgskolen i Oslo, en «transfobisk» Rowling-tweet og en redaktørs angivelige «sensur» av sin egne anmelder.
I andre episode møtte vi Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø til diskusjon om identitetspolitikk, ytringsfrihet og «tesen» om at «menn er blitt taperne i samfunnet».
I tredje episode møtte vi Maria Amelie og Aksel Braanen Sterri til diskusjon om borgerlønn, ruspolitikk og rasisme.