Subjektprisen 2023

Årets stemme er Mímir Kristjánsson

Mímir Kristjánsson er årets stemme. (Foto: Håkon Paulsen.)

«Synd han er kommunist, ellers skulle jeg stemt på’n», har vi hørt nok av ganger. Ja, Mímir Kristjánsson er en fremtredende politiker i et av Norges minste, store partier, men er likevel en av våre mest folkekjære og best likte.

Hele Norges Mímir har en innstilling til politikerrollen vi ønsker at flere inspireres av. Han er uredd for å si det han egentlig mener, med både humor og engasjement. I år har han engasjert seg i alt fra kunstdebatten som raste etter at Nasjonalmuseets bilde, «Leiv Eiriksson oppdager Amerika», ble ofret på woke-alteret, til debatten om trygdesystemet og hvordan vi behandler samfunnets mest marginaliserte i etterkant av «Ingen elsker Bamsegutt»-dokumentaren. Og når fakta endrer seg, er Mímir også villig til å se på saken på nytt. Det er mer enn vi kan si om alle politikerne våre.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar
Subjektprisen er en feiring av kulturåret som gikk. Nå kan du se hvem som vant!
Presentert av