Han er første mannlige ansikt utad for en av verdens største kosmetikkprodusenter

@Mannymua733
@Mannymua733
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Videobloggeren og makeup-artisten Manny Gutierrez blir historisk.

Gutierrez, kanskje faktisk bedre kjent som @Mannymua733, er ansett som en av de største «beauty boys»-ene med hele tre millioner følgere på Instagram — og godt over to millioner på sin Youtube-kanal. Nå blir han enda større, sett i kampanjer sammen med supermodeller som Adriana Lima og Gigi Hadid.

Kampanjen er aktiv. Allerede tidligere denne uken var makeup-artisten å se i Maybellines kanaler. I kampanjen, som ble lansert via kosmetikkprodusentens Instagram-konto, er Gutierrez å se sminket sammen med den også superpopulære makeup-bloggeren Shayla Mitchell og vinneren av tv-showet «Sweepstakes», Jackie Flowers.

— Vi er så glade for å samarbeide med Manny og Shayla, som begge er sanne inspirasjoner i sosiale medier over hele verden, sier Maybelline representert ved Anne-Marie Neslon Bogle, ifølge Fashionista.

BRYTER NED FORDOMMER
Gutierrez er bare en av mange mannlige skjønnhetsbloggere som daglig legger ut bilder og videoer av seg selv sminket, og ønsker å fjerne fordommene knyttet til menn og sminke, homofili og transseksualitet.

Annonse

På den måten kan man si at Maybellines ambassadørvalg viser, ikke bare at suksess ikke kjenner kjønn og legning, men kanskje også at mote- og skjønnhetsbransjen faktisk går i bresjen for å bryte ned fordommer og stereotypier slik vi kjenner dem i samfunnet.

Og at de vil tjene enda mer penger — nå også på menn.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar