Tekken 7 er på vei: Se trailer!

Den evige kampen mellom Kazuya Mishima og hans far, Heihachi Mishima, tar naturligvis aldri slutt.

HVA DRIVER DEG — sorg eller vrede? Utgangspunktet i Tekken 7 tvinger deg til å velge mellom to «negative» sinnsstemninger. Men det er kanskje greit å få utløp for det uansett, og den tårevåte traileren drar deg raskt inn i det.

(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)

For oss som er født på 80- og 90-tallet, så er det fascinerende å tenke på hvor like vi er japanerne på andre siden av kloden. For vi er alle vokst opp med japansk moral og rollefigurer på tv og spill siden vi ble født. Tekken var vårt første møtet med vold, for mange av oss. Og det skulle ikke gå forbi ukritisert.

Slåsspillene, og vår generasjon som spilte dem, har fått ukvantifiserbart mye kritikk for å vekke en hel generasjon med voldelige djevelbarn. Men historie og forskning har vist at voldsspill og vold ikke har noen sammenheng, kanskje er det motsatt: Vi lot vår fascinasjon for vold forbli i tv-boksen, hvor vi fikk utløp for det. Såeh, mødre, fedre: Møt oss i bokseringen på Tekken 7 for videre debatt om det.

(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)

Første utgave av Tekken ble lansert i 1994, med et mangfoldig konsept og presentasjon av kampsporter. Ikke minst var de med på å gjøre kampsportene til globale kunster, ved å stille brasiliansk capoeira opp mot kinesisk kung fu. Og selvfølgelig noen oppfunnede hvite kampsporter i mangel på noen virkelig hvit kampsportskunst, hehe. Uansett er det spillerens fingerferdigheter som avgjør seieren.

Tekken har siden lanseringen for 23 år siden vært et av verdens mest populære slåss-spill, og veteranfans er naturligvis ganske stoka på idéen om en syvende utgave av spillet. Og det er på vei, lanserer Bandai Namco Entertainment.

Lanseringen kommer med en trailer. Korrekt adjektiv: Episk.

I USA er den offisielle lanseringsdatoen satt til andre juni, for PS4, Xbox One og Steam.

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2018 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.