Skjermdump. Bandai Namco.

Tekken 7 er på vei: Se trailer!

Den evige kampen mellom Kazuya Mishima og hans far, Heihachi Mishima, tar naturligvis aldri slutt.

Hva driver deg – sorg eller vrede? Tekken 7 tvinger deg til å velge mellom to negative sinnsstemninger.

Men det er kanskje hele poenget – å få utløp for disse ved å spille Tekken. Skulle du dog verken være i sorg eller vrede, vil kanskje den tårevåte traileren da deg raskt inn i det.

(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)

For oss som er født på 80- og 90-tallet, så er det fascinerende å tenke på hvor like vi er japanerne på andre siden av kloden. Vi er alle vokst opp med japansk moral og rollefigurer på tv og spill siden vi ble født.

«Tekken» har på så måte vært vårt første møtet med vold, for mange av oss. Og det skulle ikke gå forbi ukritisert.

Slåsspillene, og vår generasjon som spilte dem, har fått ukvantifiserbart mye kritikk for å vekke en hel generasjon med voldelige djevelbarn. Men historie og forskning har vist at voldsspill og vold ikke har noen sammenheng.

Kanskje er det motsatt: Vi lot vår fascinasjon for vold forbli i tv-boksen, hvor vi fikk utløp for den. Så-eh … Mødre og fedre kan jo møte oss i bokseringen i Tekken 7 for videre debatt om det.

(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)
(Foto: Skjermdump)

Første utgave av «Tekken» ble lansert i 1994, med et mangfoldig konsept og presentasjon av kampsporter. Ikke minst var de med på å gjøre kampsportene til globale kunster, ved å stille brasiliansk capoeira opp mot kinesisk kung fu. Og selvfølgelig noen for anledningen oppfunnede kampsporter, i mangel på noen virkelige hvite kampsportskunster, blant annet, hehe.

Uansett er det spillerens fingerferdigheter som avgjør seieren.

Tekken har siden lanseringen for 23 år siden vært et av verdens mest populære slåss-spill, og veteranfans er naturligvis ganske stoka på idéen om en syvende utgave av spillet. Og det er på vei, lanserer Bandai Namco Entertainment nå.

I USA er den offisielle lanseringsdatoen satt til andre juni, for PS4, Xbox One og Steam.

Lanseringen kommer med en trailer. Korrekt adjektiv: Episk.