Unngå smittefare

Sju(kt) morsomme ting du kan gjøre på internett denne helgen

Skjermdump fra OKGrl.com
Skjermdump fra OKGrl.com
Hvorfor være ute i bevegelse når du kan være inne på internett.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Morsomme ting på internett.

Hva skal du i helgen mens alle andre er ute og farter? Være hjemme under dyna? Heldig! Da kan du gjøre dette.

1. Flex et avisabonnement

Sosial valuta er en av de såkalte viralitetskriteriene. Man deler ting på internett fordi det gir deg kred. Derfor må du dele en masse artikler på Facebook, men de må utelukkende ligge bak betalingsmur. Dropp overflødige kommentarer eller forklaringer på delingen din, du har jo ikke engang lest artiklene. Kanskje har du ikke engang et aktivt abonnement. Det holder med et simpelt utropstegn: «!».

2. Vær pappa

Musikkbransjefestivalen Trondheim Calling avholdes denne helgen. Kommenter «Ja, hallo?» på alt av Trondheim Calling-relatert innhold som deles på Facebook og Instagram.

3. Vær pappas pappa

Last opp ni stykker av det samme profilbildet, rett etter hverandre.

Annonse

4. Jobb i media

Kringkast en direkte kringkastet TV-sending på Facebook. Skru på TV-en, gå inn på Facebook, velg «send direkte» og vend mobilkameraet mot TV-skjermen. Hold den der.

5. Sjekk ut OKGrl

Er det webkunst? Det er i alle fall en kombinasjon av eklektisk estetikk, kule karakterer og chill musikk som møtes på et domene for å gi deg en kul interaktiv opplevelse. Blant de som står bak siden, er Kenzos tidligere webmastere.

6. By på utilgjengelig kunst

Klikk deg inn på Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley-museet og andre museer sine Facebooksider og spør på de offentlige veggene deres om de har prisliste over verkene som er utstilt. Beskriv gjerne det kunstverket du kunne vært interessert i å kjøpe.

7. Få med deg oppdateringene

Lik Subjekt på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev HER.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar