Rykende Rykkin-rap

Christian Zervos
Christian Zervos
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Pasha leverte en god miks av låtbiblioteket sitt lørdag kveld. Selv om man ble noe bekymret over om han skulle snuble i mikrofonledningen.

PASHA * * * * * *
Parkteatret, By:Larm 2017

Rykkin-rapperen Pasha Nadjafi fikk med seg publikum på det energiske rapmaterialet han viste fram under By:Larm. Pasha virker egentlig som en rolig og litt beskjeden type, som visstnok tar lite plass. Men på scenen løper, hopper og danser han rundt. Han hører hjemme på scenen, og leverer en konsert som fortjener bedre enn e halvert Parkteatret.

Det var som om alt i hodet hans ble skjøvet til side i det han entret scenen. Han jaktet på god stemning hele veien, selv om publikum til tider var litt slappe. Vi fikk konstante stemningsrapporter, og man kan tenke seg at Pasha ikke bare er en omtenksom fyr på scenen. Men også av scenen.

22-åringen er en del av labelet Toothfairy og produserer mye av musikken også selv. Lydbildet er retro, med disco-orienterte innslag, samt dagsaktuell trap. Han ga i fjor ut minialbumet «Bodega», som inneholder stødige låter som «Colorblind», «Tie-Dye» og «Around The Area». Vi får disse låtene fremført i kveld, i tillegg til en del nytt materiale.

Annonse

Tilla er DJ og på vokal, som også løfter opptredenen. Pashas backtracks er smarte, men enda bedre med Tilla.

Showet er gjennomført, musikken er godt produsert og Pasha er rask på spyttingen. Musikken hans har en god blanding av punchlines, 90-talls inspirert hip hop og et nostalgisk produsert uttrykk. Energien og lidenskapen hans er det som smitter mest over på publikum. Han får folk til å smile, le og danse med.

Selv om pusten hans blir heseblesende ved tider, gir ikke dette noe nevneverdig utslag på opptredenen. Rapperen viser seg fra sin talentfulle, kreative og inkluderende side. Han viser seg ikke bare å være en god rapper, men en født entertainer.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar