Fra 1 til 10 med Fredfades

Presse
Presse

Vi har telt til ti med albumaktuelle Fredfades.

DENNE SPALTEN ble til fordi at vi har mistet tellinga på sånn cirka alt. Hvor mange Fast & Furious-filmer finnes der ute, hvor mange høyrepopulistiske presidenter trenger verden og hvor mange sykkelverkstedkafé-hybrider kommer Oslo til å måtte fylle med hvor mange Ferragamo-belter om hvor mange år?

For å få litt orden på tallene igjen, har vi laget spalten «Fra 1 til 10» — Det eneste intervjuformatet som teller!

Les også: Fra 1 til 10 med Hester V75

Nestemann ut er Oppsals store sønn, Fredfades, og har fått et variert utvalg tellende spørsmål i anledning slipp av albumdebuten «Warmth».

Annonse

Lytt til albumet her mens vi teller:

– Hvis du måtte høre på 1 skive resten av livet, så hadde det vært?

– «Arthur Verocai» av Arthur Verocai, eller «Troupeau Bleu» av Cortex. De to beste platene som er laget noensinne, uavhengig av sjanger. Hvis noen er uenige så bare ring.

– Det var to album, spør du oss. Men apropos dét: Hvilke 2 norske produsenter (i tillegg til deg selv) har du troa på i 2017?

– John Rice og Makko Makeba/Danne. De er vel et team?

– Oslomannen, gi oss Oslos 3 best bevarte hemmeligheter?

– Mest Seff, John Rice, designer-pizzaen i Tøyengata

– Og 4 tips til en varm Oslo-sommer?

– Bass, Diskotaket, Nøklevann og nach med Diskoterje.

– Beskriv «Warmth» med 5 ord.

– Variert, ukvantisert, jazzy, soulful & kontant.

– Du er matfreak. Velg en 6-retters du kunne servert en varm sommerkveld.

– 1: Beetroot oysters + bobler. 2: Papayasalat w/ koriander, peanøtter og fritert løk. 3: Kveite ceviche + chips. 4: Taco’s m grillede kamskjell. 5: Roquefort m/ hasselnøtter trøffel & honning, Comte i skiver, Morbiere, Myrull, fikenmarmelade + aprikos crackers.
6: Iskrem & nøtter + madeira

– Dilemma: 7 dager med Fjordland, eller 7 dager uten musikk?

– Syv dager uten musikk!

– Gi oss en setning på 8 ord om hvorfor «varm» lyd, som i disco, boogie, funk og soul fortsatt lever.

– Fordi ørene våre foretrekker dynamikk og low-mid thump.

– Dilemma: 9 timer non-stop black metal på øret, eller 9 dager som billettkontrollør på bussen?

– Ni timer pain er bedre en ni dager pain. Må bli black metal.

– Hvor er du om 10 år?

– Forhåpentligvis ikke på Tøyen lenger. Spår Løkka-stemning i hele nabolaget.

– Geografisk!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar