Kort sagt

Twitters permanente utestengelse av Trump er meget problematisk

Reidun Kjelling Nybø er assisterende generalsekretær i Norsk redaktørforening og mener Twitters utestengelse av Donald Trump er meget problematisk: – For hva skjer med folk som hele tiden får vite at valget ble stjålet og mediene lyver? Det var vi sjokkerte vitner til på onsdag, skriver hun. (Foto: Gard L. Michalsen.)
Reidun Kjelling Nybø er assisterende generalsekretær i Norsk redaktørforening og mener Twitters utestengelse av Donald Trump er meget problematisk: – For hva skjer med folk som hele tiden får vite at valget ble stjålet og mediene lyver? Det var vi sjokkerte vitner til på onsdag, skriver hun. (Foto: Gard L. Michalsen.)
Trump og tilhengerne hans «får rett» i sine konspirasjonsteorier, skriver assisterende generalsekretær i Norsk redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø.
Sjanger Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er av skribentens egne.
Saken er Donald Trump er utestengt fra Twitter for godt.

Twitters permanente utestengelse av Trump er meget problematisk.

Selv etter denne ukens sjokkerende hendelser er det viktig å kunne følge presidentens uttalelser på sosiale medier.

Nå er faren at kommunikasjonen flytter til lukkede nettverk og at splittelsen øker fordi Trump og tilhengerne hans «får rett» i sine konspirasjonsteorier om en elite som stenger ute sine meningsmotstandere.

Det kan se ut som om de sosiale mediene forsøker å kompensere for de ekkokamrene de har skapt med å stenge ute og fjerne «farlige» meninger når det begynner å gå opp for dem hva som har skjedd.

Annonse

Det de heller bør gjøre er å vise langt større åpenhet rundt sine algoritmer.

For hva skjer med folk som hele tiden får vite at valget ble stjålet og mediene lyver?

Det var vi sjokkerte vitner til på onsdag.

Men løsningen er ikke å kneble de vi er uenig med.

Da tråkker vi på de samme demokratiske verdiene som ble skjendet av mobben som stormet Kongressen på onsdag.

Kommentaren ble først publisert på artikkelforfatterens Facebook-sider.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar