Høythengende språkpris til NRK-profil

Rima Iraki får Riksmålforbundets pris

NRK-profilen Rima Iraki får høythengende språkpris fra Riksmålsforbundet. Også Gullpennen ble utdelt onsdag kveld. (Foto: Julia Marie Naglestad/NRK.)
NRK-profilen Rima Iraki får høythengende språkpris fra Riksmålsforbundet. Også Gullpennen ble utdelt onsdag kveld. (Foto: Julia Marie Naglestad/NRK.)
Riksmålsforbundets mediepriser for 2021 går til Sturle Scholz Nærø, Rima Iraki og Anne Cathrine Straume.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Riksmålsforbundets språkpriser er utdelt.

Riksmålsforbundet deler ut pris i tre kategorier, og i TV-kategorien er det Rima Iraki, kjent som programleder i Dagsrevyen, som trekker det lengste strået.

– Rima Iraki utmerker seg med effektiv formidling uten jåleri. Gjennom treffsikker språkbruk får hun fram nyanser i viktige temaer uten at seere faller av lasset på grunn av fremmedord eller annet fiksfakseri, sier juryleder Hans Rossiné i en pressemelding.

Det er Aftenposten-journalist Sturle Scholz Nærø som får Gullpennen. Den får han for sin evne til å gi hverdagsjournalistikken et løft, ifølge juryleder Tom Egeland.

Lytterpris-vinner Anne Cathrine Straume, som er litteraturkritiker og kulturjournalist i NRK Radio, får skryt av juryen for sin frodige og stødige bruk av moderne riksmål, også kalt moderat bokmål.

Annonse

– Anne Cathrine Straume formidler sitt innhold med fortellerglede, mens alvoret blir tilsvarende stort når hun vender tommelen ned, uttaler juryleder Kalle Lisberg.

På grunn av koronarestriksjonene er det usikkert når prisoverrekkelsene kan finne sted, opplyser Riksmålsforbundet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar