Årets avistegning gikk til Christian Bloom. Han fikk prisen delt ut av juryleder Sarah Sørheim (nyhetsredaktør i NTB) på konferansen «Medieleder 2021». (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
– Lekker og urovekkende

Koronaillustrasjon i VG kåret til Årets avistegning

Pandemien har preget det aller meste i løpet av året som har gått, også avistegningene. Prisen for Årets avistegning tildeles Christian Bloom i VG Helg.
Saken er Årets avistegning er kåret.

Blooms tegning «World War C» viser koronaviruset som en jordklode, hvor virusets såkalte spikeproteiner er erstattet med atombomber.

«Tegningen er lekker og urovekkende på samme tid. Den spiller på vår reelle frykt for undergangen, og allerede i mars 2020 (da den ble tegnet) satte årets vinner standarden for hvordan dette skal gjøres», skriver juryen i sin begrunnelse.

Christian Bloom vant årets avistegning med «World War C» for VG Helg. (Foto: Christian Bloom/NTB.)

47 år gamle Bloom er frilanser og fast tegner for VG Helg. Han vant også samme pris i 2017 for sin tegning av daværende USA-president Donald Trump, hvor Trump vises som et spedbarn i ferd med å velte en globus.

Prisen for Årets avistegning deles ut av Norsk Redaktørforening (NR), Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Årets jury har bestått av Sarah Sørheim (NTB, juryleder), Hege Ulstein (Dagsavisen), Stig Jakobsen (iSteinkjer/iTromsø), og Bianca Boege (Avistegnernes hus).