NRK får nytt hovedkontor på Ensjø

– En historisk dag for hele Norge

NRK har fått fullmakt til å kjøpe Ensjøveien 3, 5 og 7 fra Ferd eiendom og Axer eiendom. NRK vil dermed flytte sitt hovedkontor lenger sørøst i Oslo, fra Marienlyst til Ensjø. (Foto: Cornelius Poppe/NTB.)
NRK har fått fullmakt til å kjøpe Ensjøveien 3, 5 og 7 fra Ferd eiendom og Axer eiendom. NRK vil dermed flytte sitt hovedkontor lenger sørøst i Oslo, fra Marienlyst til Ensjø. (Foto: Cornelius Poppe/NTB.)
Rikskringkasteren flytter hovedkontoret sitt fire kilometer lenger sørøst i Oslo, fra Marienlyst til Ensjø.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NRK flytter.

– Kjære alle sammen, gratulerer med dagen, sa Raja (V) på tirsdagens pressekonferanse etter at det ble kjent at NRK skal få sitt nye hovedkontor på Ensjø.

Innflyttingen skjer om tidligst fem år, ifølge NRKs styreleder Birger Magnus.

– Dette er en stor dag, en historisk dag for NRK og en historisk dag for hele Norge. Ethvert land trenger en allmennkringkaster. Det er noe med den rollen som vi ikke må overse. NRK er en trygg forvalter av store øyeblikk. Et slags fellesskapsanker, fortsatte Raja.

NRK betaler til sammen 800 millioner kroner for eiendommene som skal huse det nye hovedkontoret. Grunnet regulering og prosjektering er det ikke klart når NRKs nye hovedkontor står ferdig.

Annonse

– Når jeg i dag har gitt godkjenning, er det en milepæl for NRK, for Norge og for Oslo, sa Raja.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, NRKs styreleder Birger Magnus, kulturminister Abid Raja og byrådsleder Raymond Johansen før pressemøtet om flyttingen av NRKs hovedkontor fra Marienlyst til Ensjø.
(Foto: Terje Pedersen/NTB).

– Svært godt egnet

Det var NRKs generalforsamling ved Raja som ga NRK fullmakt til å kjøpe Ensjøveien 3, 5 og 7 fra Ferd Eiendom og Axer Eiendom tirsdag formiddag.

– For å lykkes i fremtiden trenger NRK et hovedkontor som åpner for samhandling, innovasjon og effektiv drift i pakt med vår tids krav til sikkerhet og beredskap. Klima- og miljøkrav må ivaretas, og det nye hovedkontoret må være lett tilgjengelig for ansatte og publikum via et godt kollektivtilbud. Styrets konklusjon er at tomten på Ensjø er svært godt egnet for nytt hovedkontor for NRK, skriver Kulturdepartementet i en pressemelding.

NRK opplyser at rundt to tredeler av NRKs 3.250 ansatte vil få det nye hovedkontoret på Ensjø som arbeidsplass.

Kulturminister Abid Raja sammen med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen under pressemøtet om flyttingen av NRKs hovedkontor fra Marienlyst til Ensjø. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)

– Flott sted å jobbe

– Plasseringen av NRK har stor betydning for Norge. Veldig mange har ventet lenge på beslutningen. At NRK blir i Oslo er rett og slett strålende nyheter for Oslo, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på pressekonferansen.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er storfornøyd med at Ensjø blir neste stoppested for NRK.

– Ved valg av tomt er vi ett skritt nærmere et framtidsrettet, moderne og miljøvennlig hovedkontor. Det blir viktig for NRKs videre utvikling som allmennkringkaster og fellesarena i det norske samfunnet, sa Eriksen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar