Har frilanset siden 2020. Nå får både Geir Bergersen Huse (34) og Peter-André Hegg (29) fast jobb i Subjekt. (Foto: Subjekt.)
Pressemelding

Geir Bergersen Huse og Peter-André Hegg får fast jobb i Subjekt

Det går et ondsinnet rykte om at ingen vil lese kulturjournalistikk. Det ser Subjekts nye kulturjournalister frem til å motbevise.
Saken er Subjekt vokser.

Subjekt vokser og ansetter to nye journalister på 100 prosents stilling.

Det er Geir Bergersen Huse (34) og Peter-André Hegg (29), begge bosatt i Trondheim, som får jobbene.

– Det føles utrolig stort å få være med på reisen som Subjekt har begynt på, sier Hegg, som har vært tilknyttet Subjekt siden 2020 som frilanser.

Han har i tillegg erfaring som journalist i Under Dusken og ble senere ansvarlig redaktør i Studentmediene i Trondheim, som huser både Under Dusken og Radio Revolt.

Hegg har en bachelor i PR og samfunnspåvirkning fra Høyskolen Kristiania og fullfører nå en master i medier, kommunikasjon og IT ved NTNU, der han også har tatt emner innen kunstkritikk.

– Det skjer utrolig mye spennende på kulturfeltet som bør hedres, men også granskes. Det blir gøy å gå inn i flere spennende debatter på områder som arkitektur, scenekunst og kunstutdanning, sier han.

Publikumsorientert

Geir Bergersen Huse begynte også journalistkarrieren i Under Dusken, og har siden frilanset for Subjekt, Periskop og Artscene. Nå blir det Subjekt på heltid.

– Det går et ondsinnet rykte om at ingen vil lese kulturjournalistikk. Det ser jeg frem til å motbevise, sier han.

Bergersen Huse har en master i historie fra UiO og er etterutdannet lektor ved NTNU. Han har også studert kunsthistorie, statsvitenskap og nordisk språk og litteratur.

Han mener mye av kulturjournalistikken går over hodet på leserne.

– Det skrives mye om kunst og kultur som enten er overfladisk eller internt. Vi skal ta kulturen på alvor, samtidig som vi skriver for allmennheten, sier han.

Buldring og byvandring

Hegg har spilt fem instrumenter gjennom årene, men har nå funnet seg ny hobby for å koble av fra kulturjournalistikken.

– Når jeg ikke sender innsynskrav eller ringer rundt til kilder tar jeg gjerne et par runder i buldreveggen.

– Og du, Geir?

– Jeg ser på kunst, leser litteratur og spiller musikk. Ellers er jeg veldig glad i gå, både i byen og på fjellet. Liker folk og dyr.

Går mot dobling

Redaktør Danby Choi er stolt over ansettelsene.

– Jeg skjønte raskt at vi hadde med to journalistiske talenter å gjøre. De to har vekket flere av årets største kulturdebatter i Norge og er samtidig både omtankefulle og presseetisk solide, sier han.

Nå er det totalt seks ansatte i selskapet.

– Vi gjorde oppslag da vi hadde tidoblet omsetningen på tre år. Nå ser det ut til å gå mot 20-dobling på fem år, fordi vi går inn for en dobling av fjorårets omsetning i 2021, sier Choi.

Dette forklarer han slik:

– Imponerende innsats fra vår eminente gjeng i både redaksjonen og i markedsavdelingen. Vi er i en bratt vekstfase hvor vi investerer alle midler i mer journalistikk.