Doblet resultatet

Facebook fikk et overskudd på 10,4 milliarder dollar i forrige kvartal

Facebook-sjef Mark Zuckerberg. (Illustrasjonsfoto: Mark Lennihan/AP/NTB.)
Facebook-sjef Mark Zuckerberg. (Illustrasjonsfoto: Mark Lennihan/AP/NTB.)
Tilsvarer nærmere 90 milliarder kroner. Resultatet ble mer enn doblet sammenlignet med samme periode i fjor.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Milliardoverskudd til nettgiganten Facebook.

Summen tilsvarer over 89 milliarder kroner. Omsetningen ble på 29 milliarder dollar, tilsvarende 259 milliarder kroner.

Antall mennesker i verden som bruker det sosiale nettverket minst én gang i måneden, steg til 2,9 milliarder. Daglige, aktrive brukere lå på 1,9 milliarder i kvartalet, en økning på 7 prosent.

Facebook tok i andre kvartal nesten 50 prosent mer for sin reklameplass enn i samme periode i fjor. Selskapet som også eier meldingstjenester som Instagram, WhatsApp og Messenger, økte omsetningen med over 50 prosent.

Omsetningen er i all hovedsak skapt av reklameinntekter, den så godt som eneste inntektskilde. I regnskapet skriver Facebook at det har vært en økning i antallet reklamer med 6 prosent.

Annonse

Alt er ikke fryd og gammen for Facebook som de senere år har fått mye kritikk for mangelfull styring av innleggene som blir spredd på de plattformene selskapet kontrollerer.

Muligheten for å vise målrettet reklame basert på den enkeltes søkeord er blitt noe trangere ved at Apple gir sine brukere langt bedre mulighet til å begrense hvilke data som blir samlet inn om dem.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar