fbpx
Ønsker 15 minutter med «Klimatnytt»

Miljöpartiet-medlemmer foreslår å endre innholdet i nyhetsprogram på SVT

Rundt 30 medlemmer i det svenske Miljöpartiet ønsker å jobbe for at SVT sender et 15 minutter langt innslag om klimaendringene i hver utgave av nyhetsprogrammet «Aktuellt och Rapport». Partiledelsen sier nei. (Foto: Jessica Gow/TT/NTB.)
Rundt 30 medlemmer i det svenske Miljöpartiet ønsker å jobbe for at SVT sender et 15 minutter langt innslag om klimaendringene i hver utgave av nyhetsprogrammet «Aktuellt och Rapport». Partiledelsen sier nei. (Foto: Jessica Gow/TT/NTB.)
Før landsmøtet i det svenske Miljöpartiet er det lansert et forslag om å prøve å få SVT til å rapportere mer om klima.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Miljöpartiet-medlemmer foreslår å endre innholdet i nyhetsprogram på SVT.

Rundt 30 medlemmer har stilt seg bak forslaget, og blant dem var opprinnelig riksdagsrepresentanten Rebecka Le Loine. Hun er partiets talsperson for biologisk mangfold.

Le Loine har imidlertid ombestemt seg. – Det er ikke politikkens oppgave å kontrollere allmennkringkastingen, slår hun fast i en uttalelse til Svenska Dagbladet.

Partiledelsen stemmer i:

– Selvfølgelig mener partiledelsen at det hadde vært veldig bra om mediene rapporterte mer om den alvorlige klimakrisen vi befinner oss i. Men politikken skal absolutt ikke styre hva mediene skriver om, heter det i en uttalelse til SVT fra partitoppen Linus Lakso.

Annonse

Det omstridte forslaget går ut på at partiet skal jobbe for at SVT innfører et 15 minutters segment under navnet «Klimatnytt» i hver utgave av programmet «Aktuellt och Rapport».

I tillegg ønsker de at Sveriges Radio rapporterer om klimakrisen og «hva vi må gjøre snarest for å unngå klimaets og naturens endelige kollaps» noen minutter i hver sending, skriver SVT.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar