Viaplay fjerner sesongen

Paradise Hotel-vinner dømt for voldtekt

Markus Nikolai Grønberg (23) nektet straffskyld da saken gikk i Bodø tingrett, men ble av en enstemmig rett dømt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd mot en 14 år gammel jente. Dommen er ikke rettskraftig. (Foto: Nent/TV3).
Markus Nikolai Grønberg (23) nektet straffskyld da saken gikk i Bodø tingrett, men ble av en enstemmig rett dømt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd mot en 14 år gammel jente. Dommen er ikke rettskraftig. (Foto: Nent/TV3).
Markus Nikolai Grønberg (23) er dømt til fire år og fem måneders fengsel for voldtekt av en mindreårig jente. Nå trekker Nent sesongen fra sin strømmetjeneste.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Markus Nicolai Grønberg (23) er dømt i Bodø tingrett for voldtekt. Dommen er ikke rettskraftig.

Markus Nicolai Grønberg (23) nektet straffskyld da saken gikk i Bodø tingrett, men ble av en enstemmig rett dømt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd mot en 14 år gammel jente.

Han er også dømt til å betale 170.000 kroner i erstatning til fornærmede. Dommen vil bli anket på bakgrunn av bevisbedømmelse.

– Min klient står fast på det han har hevdet, at han ikke har gjort dette. Han har ikke hatt noen form for seksuell omgang med fornærmede, sier mannens forsvarer Tor Haug til VG.

Trekker sesongen

Mannen deltok i realityserien Paradise Hotel mens voldtektssaken ble etterforsket. I forbindelse med deltakersøknaden har han forklart at han løy til produksjonsselskapet om forholdet.

Annonse

Produksjonsselskapet ble gjort oppmerksom på saken før programmet ble sendt på TV, men valgte å publisere det likevel. Nå trekkes altså den aktuelle sesongen fra alle plattformer.

– Etter at vi ble kjent med dommen har vi besluttet å fjerne sesongen der denne deltakeren er med fra Viaplay og Viafree, sier programdirektør for non-scripted i Viaplay-eier Nent, Kenneth Kristensen, til VG.

Grønberg vant sesong 14 av det populære og omstridte realityprogrammet. Han meldte seg på programmet mens voldtektssaken ble etterforsket.

– Skaden er skjedd

Den fornærmedes bistandsadvokat Finn Ove Smith sa tidlig at programmet ikke burde ha blitt sendt.

– Skaden er skjedd. Det gjelder både for domfeltes del ved at han er blitt navngitt og for min klient. Det har vært belastende for henne at det ble omtale rundt saken ved at han søkte kjendisstatus, sier Smith til NTB

Produksjonsselskapet ble gjort oppmerksom på saken før programmet ble sendt på TV, men Nent valgte å sende sesongen likevel.

– Vi har hele tiden sagt at det har vært opp til domstolen å avgjøre saken, og at vi derfor ikke har hatt noen kommentarer til rettsprosessen. Da saken dreier seg om forhold fra før vedkommende var deltaker i en av våre realityproduksjoner, har vi heller ikke nå noen kommentarer til selve dommen utover at vi er dypt rystet over det som har kommet fram i retten, sier Kristensen.

Ikke rettskraftig

Grønbergs forsvarer Tor Haug ser ingen grunn til at programmet burde fjernes fra strømmetjenesten.

– I Norge har vi et prinsipp om at man er uskyldig inntil det foreligger en rettskraftig dom. Det gjorde det ikke forut for tingrettens dom, og det gjør det heller ikke nå i og med at vi har besluttet å anke saken, sier Haug til NTB.

Forsvareren sier at han og hans klient ennå ikke har tatt stilling til om de vil reagere på at den aktuelle sesongen trekkes.

Haug sier at hans klient hele veien har vært klar på at han ikke har hatt noen seksuell omgang med den fornærmede. De to har diskutert at saken ville få stor oppmerksomhet når dommen falt.

– Det har vi diskutert og han synes ikke det er spesielt hyggelig, men det er noe han hele tiden har vært forberedt på at ville komme, så vi har snakket mye om det, sier Haug.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar