Svarer ikke på henvendelser

Spotify fjerner minst 70 episoder av Joe Rogans podkast

Joe Rogans podkast er fremdeles å finne på Spotify, men over 70 episoder fjernes. (Arkivfoto: Gregory Payan/AP/NTB.)
Joe Rogans podkast er fremdeles å finne på Spotify, men over 70 episoder fjernes. (Arkivfoto: Gregory Payan/AP/NTB.)
De siste ukene har Spotify ignorert kravene om at Rogan fjernes fra plattformen. Nå fjerner de 70 episoder, uten forklaring.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Spotify har fjernet minst 70 episoder av Joe Rogans podkast.

Episoder med intervjuer av blant andre komikerne Amy Schumer, Marc Maron og Bill Burr er blant dem som er fjernet, ifølge Rolling Stone. Spotify har ikke kommet med noen forklaring, og en talsperson har ikke besvart henvendelser fra New York Daily News søndag.

Fjerningen av episodene skjer etter at Rogan har måttet beklage for å gjentatte ganger ha brukt N-ordet, etter at sangeren India Arie publiserte en video av klipp der Rogan bruker ordet godt over 20 ganger.

– Jeg vet at det for de fleste mennesker ikke finnes en kontekst der en hvit person er tillatt å bruke ordet, og spesielt ikke offentlig på en podkast, og jeg er helt enig i det nå, sa Rogan i en video lørdag.

– Jeg har ikke brukt ordet på flere år. Istedenfor å si «N-ordet», sa jeg bare selve ordet. Jeg tenkte at så lenge det var i kontekst, så ville folk forstå hva jeg gjorde, fortsatte han. Han sier videre at klippene er tatt ut av kontekst, at de kun er «biter» av samtaler han har hatt, og at han kun har brukt ordet mens han har snakket om andre som har brukt det, som de to svarte komikerne Redd Foxx og Richard Pryor.

Annonse

Rogan og Spotify var innblandet i kontroverser også tidligere i uka, da store artister som Neil Young, Joni Mitchell og Nils Lofgren trakk musikken sin fra musikktjenesten fordi de mener Rogan har spredt konspirasjonsteorier og feilinformasjon om covid-19 på podkasten sin.

Rogans podkast er blant verdens mest populære podkaster.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar