Krig i digitale kanaler

Russland begrenser tilgangen til Facebook

Russland begrenser nå tilgangen til Facebook som en sanksjon. (Foto: Luca Sammarco/Pexels.)
Russland begrenser nå tilgangen til Facebook som en sanksjon. (Foto: Luca Sammarco/Pexels.)
Det russiske medietilsynet Roskomnadzor sier de delvis begrenser russiske innbyggeres tilgang til Facebook fra og med fredag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Det skjer etter at det sosiale medienettverket utestengte kontoene til flere Kreml-støttede medier som omtalte invasjonen i Ukraina.

Roskomnadzor sier fredag at de krever at Facebook opphever blokkeringen av det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti, den statlige TV-kanalen Zvezda og nyhetssidene som støtter Kreml, Lenta og Gazeta.

I en uttalelse sier kommunikasjonstilsynet at de delvis begrenser Facebook-tilgangen for å beskytte de russiske mediene. De opplyser også at landets utenriksdepartement og påtalemyndighetens kontor mener Facebook «bryter grunnleggende menneskerettigheter og friheter, i tillegg til rettighetene og frihetene til russiske statsborgere».

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar