Russiske styrker på veg inn i Kiyv

NRK, VG og Aftenposten ut av Kyiv

NRKs utenriksreporter Gro Holm (Foto: Skjermdump.)
NRKs utenriksreporter Gro Holm (Foto: Skjermdump.)
Teamene til både NRK, Aftenposten og VG har nå forlatt den ukrainske hovedstaden Kyiv.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Russiske styrker er på veg inn i Kyiv.

Reporter Gro Holm og fotograf Gunnar Bratthammer har vært NRKs team i den ukrainske hovedstaden, skriver Medier24.

– Vi har vært i Kyiv i nesten to uker, og for oss var det nå et riktig tidspunkt å trekke seg ut. Vi anså at vi hadde en mulighet i helgen til å flytte på oss, noe som kunne bli vanskelig på et senere tidspunkt, sa utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen tidlig mandag.

Senere samme dag kom meldingen om at VG og Aftenposten – hver med team på tre journalister – gjør det samme.

– De har det bra etter forholdene og er ved godt mot. VG og Aftenposten vurderer nå i samarbeid situasjonen videre fortløpende, sier Bjørn-Martin Bache Nordby, kommunikasjonsdirektør for Schibsteds nyhetsmedier, til Medier24.

Annonse

Russiske styrker er på vei mot Kyiv, og det har vært sammenstøt med enheter inne i byen i løpet av helgen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar