Felt på samtidig imøtegåelse

Sian vant fram mot Vårt Oslo i PFU

Leder av SIAN, Lars Thorsen, under en demonstrasjon. (Foto: Skjermdump.)
Leder av SIAN, Lars Thorsen, under en demonstrasjon. (Foto: Skjermdump.)
Vårt Oslo ble onsdag felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på god presseskikk i omtalen av en Sian-aksjon i desember.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Sian vant fram mot Vårt Oslo i PFU

Vårt Oslo publiserte 19. desember 2021 en nettartikkel med tittelen «Sian gikk til angrep på vakt ved Oslo rådhus». For denne artikkelen klaget den islamfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) avisen inn for PFU, skriver Journalisten.

I behandlingen av saken var det uenighet i PFU om artikkelen trengte samtidig imøtegåelse, men det var flertall i utvalget for sekretariatets innstilling om at avisa hadde brutt Vær Varsom-plakatens punkt 4.14, retten til samtidig imøtegåelse, skriver Medier24,

Avgjørelsen falt med dissens fra tre utvalgsmedlemmer, deriblant PFU-leder Anne Weider Aasen, som argumenterte for at en løpende nyhetsmelding ikke behøvde samtidig imøtegåelse for at avisen skulle kunne omtale saken.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar