Krypterer tips-kanal

Politiet med ny samtaletjeneste på sosiale medier

Politiet til stede digitalt. (Foto: Skjermdump.)
Politiet til stede digitalt. (Foto: Skjermdump.)
Mange tar kontakt med politiet gjennom sosiale medier. Nå lanserer politiet en egen tjeneste som skal gjøre det lettere å dele sensitiv informasjon.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Politiets digitale hverdag og funksjon blir stadig mer omfattende. Nå etablerer de en egen samtaletjeneste på sosiale medier.

– Dette skal gi muligheten til sikker kommunikasjon mellom de som melder inn saker, samt for oss som politi, sier fagleder Rune Fimreite for Nettpatrulje Vest til NRK.

I løpet av de siste årene har flere unge kontaktet politiet sin nettpatrulje for å melde inn saker til politiet. Vanligvis gjennom Facebooks samtaletjeneste Messenger, samt Instagram. Samtidig opplever ikke alle det som trygt å dele sensitiv informasjon. På bakgrunn av dette har politiet laget en egen kryptert samtaletjeneste.

Tjenesten vil fungere slik at Nettpatruljen sender de som tar kontakt en lenke og et kodeord.

– Da kommer vedkommende inn i en en-til-en samtale med oss, som er kryptert slik at ingen andre får tilgang på den, sier Fimreite.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar