– En stor ære

Subjekts sjefredaktør inn i styret i Oslo redaktørforening

Danby Choi, Tove Lie, David Stenerud, Helje Solberg og Hilde Schjerve er det nye styret i Oslo redaktørforening. (Foto: Torill Henriksen.)
Danby Choi, Tove Lie, David Stenerud, Helje Solberg og Hilde Schjerve er det nye styret i Oslo redaktørforening. (Foto: Torill Henriksen.)
Danby Choi blir møtende vara i Oslo redaktørforenings styre.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Sjefredaktør i Subjekt, Danby Choi, er valgt inn som møtende vara i styret til Oslo redaktørforening

– Det er en stor ære, og jeg må takke mine redaktørkollegaer for tilliten, sier sjefedaktør Danby Choi etter en lang kveld på Pressens hus.

Der hadde statsminister Jonas Gahr Støre og et samlet redaktørkorps samlet seg til faglig påfyll, prisutdeling og Oslo redaktørforenings årsmøte 7. mars.

Under årsmøtet ble Choi innstilt til nytt styreverv. Det ble ingen kampvotering, kun applaus for den nye styresammensetningen.

– Jeg ser frem til å jobbe for mine bransjekollegaer, og til å ta opp noen av de faglige diskusjonene som redaktørinstituttet står overfor, sier Choi.

Annonse

Han mener det er viktig at Subjekt er representert i et fora som det redaktørforeningen er.

– Ved å være representert i Oslo redaktørforenings styre, får redaktørinstituttet et bankende hjerte for de mindre og frittstående mediene, sier Choi.

Choi er innstilt som møtende varamedlem i det nye styret, og er en av to nye medlemmer, sammen med Hilde Schjerve fra Dagbladet.

David Stenerud i ABC nyheter og Helje Solberg i NRK rykker opp til henholdsvis leder- og nestlederverv. Tove Lie fra Khrono rykker opp fra varamedlem til styremedlem.

Ser frem til faglige diskusjoner

For Subjekts lesere er det ingen hemmelighet at sjefredaktør Danby Choi engasjerer seg sterkt i debattene om medienes samfunnsrolle.

– I krisetider er det lett å glemme demokratiske prinsipper. Men ytringsfrihet, meningsmangfold og fri presse er forutsettende for at vi skal komme gjennom slike kriser.

Choi siterer den mangeårige og nå avtroppende generalsekretæren i Norsk redaktørforening, Arne Jensen.

– Jeg vil takke valgkomitéen for innstillingen til styrevervet, og ser frem til å utvikle et godt fagprogram sammen med mine dyktige bransjekollegaer i det nye styret.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar