– Desinformasjon fra Kreml

Russisk statskanal utfordrer EUs kringkastingsforbud

Den russiske tv-kanalen RT. (Foto: Presse.)
Den russiske tv-kanalen RT. (Foto: Presse.)
Den franske avdelingen av den statlige russiske TV-kanalen RT har fremmet en klage til EU-domstolen onsdag etter at EU har forbudt kanalens sendinger.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Russiske tv-kanaler utestenges fra Europeiske land. Nå utfordrer den franske avdelingen av Russiske RT kringkastingsforbudet til EU.

Tirsdag forrige uke blokkerte EU de statlige russiske mediene RT og Sputnik fra å kringkaste fra EUs medlemsland som følge av Russlands invasjon av Ukraina. Begrunnelsen for kringkastingsforbudet var det EU omtalte som «systematisk informasjonsmanipulasjon og desinformasjon fra Kreml».

EUs utenrikssjef Josep Borrell avviste tirsdag anklagene fra Russland om at Brussel blokkerer de russiske medienes pressefrihet.

– De er ikke uavhengige medier. De er våpen i Kremls manipulasjonsøkosystem, sa Borrell til lovgivere i EU-parlamentet.

 

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar