– Kaster lys over mørke kroker

Josimar kåret til årets tidsskrift

Håvard Melnæs, som er redaktør for fotballmagasinet Josimar, holder appell under Amnestys demonstrasjon utenfor Saudi-Arabias ambassade i Oslo. (Foto: Berit Roald/NTB.)
Håvard Melnæs, som er redaktør for fotballmagasinet Josimar, holder appell under Amnestys demonstrasjon utenfor Saudi-Arabias ambassade i Oslo. (Foto: Berit Roald/NTB.)
Josimar har fått prisen som årets tidsskrift for sin journalistikk om avsløringer om korrupsjon, hvitvasking og ukultur.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Josimar har fått prisen som årets tidsskrift for sin journalistikk om avsløringer om korrupsjon, hvitvasking og ukultur.

Det melder Journalisten. Juryen i Norsk tidsskriftforening skriver blant annet dette i sin begrunnelse:

«Når fotballmesterskap tildeles diktaturer, korrupsjonen brer om seg og anlegg bygges på slavekontrakter, er tidsskriftet der og kaster lys over alle mørke kroker. Men kjærligheten til spillet får også god plass, med hyllest til Der Bomber og Diegos siste dribleraid. Formatet sprenges med den fantastiske dokumentaren «Spillet om Mikel».»

Juryen har bestått av Geir Arne Skomsøy (leder), Ellen Krystad, Cecilia Ekström, Vidar Røeggen og Andreas Wiese.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar