Klaget inn av Kristiansen selv

VG gikk fri i PFU for Viggo Kristiansen-saker

Svein Kristiansen kommer for å hente Viggo Kristi­ansen etter at Høyesterett har avgjort at Baneheia-dømte Viggo Kristiansen kan løslates. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Svein Kristiansen kommer for å hente Viggo Kristi­ansen etter at Høyesterett har avgjort at Baneheia-dømte Viggo Kristiansen kan løslates. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Pressens Faglige Utvalg mener at VG ikke har brutt god presseskikk i sakene Viggo Kristiansen har klaget mediet inn for.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Pressens Faglige Utvalg mener at VG ikke har brutt god presseskikk i sakene Viggo Kristiansen har klaget mediet inn for.

Det ble klart under onsdagens møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Viggo Kristiansen klaget via støttespillere i fjor inn VG for en video de publiserte 9. juli i fjor sommer med tittelen «Baneheia: Undersøker omstridt bevis» og for en episode om Baneheia-saken i podkasten «Krimpodden» 23. september i fjor.

Kristiansen mener VG har brutt Vær varsom-plakaten på en rekke punkter. Han mener blant annet at det er uklart hva som er kommentarer og hva som er faktaopplysninger i de to publiseringene, og at han burde fått anledning til samtidig imøtegåelse i begge de to påklagede publiseringene.

– VG går opp ruten i en vanskelig sak. Det er en krevende form for journalistikk i en betent kriminalsak. De kommer godt ut av det, men med noen feilskjær, som samkjøringen av forklaringene. Men de retter opp, og så er det uenighet om hvor god rettingen er, sa PFU-medlem Gunnar Kagge, ifølge Medier24.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar