Løses gjennom veiledning

Medietilsynet avdekket ti regelbrudd i fjor

Direktør i Medietilsynet Mari Velsand. På sine 25 tilsyn avdekket Medietilsynet ti regelbrudd i 2021. Kun Discovery ble sanksjonert. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Direktør i Medietilsynet Mari Velsand. På sine 25 tilsyn avdekket Medietilsynet ti regelbrudd i 2021. Kun Discovery ble sanksjonert. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
På sine 25 tilsyn avdekket Medietilsynet ti regelbrudd i 2021. Kun Discovery ble sanksjonert.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er På sine 25 tilsyn avdekket Medietilsynet ti regelbrudd i 2021. Kun Discovery ble sanksjonert.

– I ti av tilsynene ble det avdekket brudd, noe som er på linje med tidligere år, sier direktør Mari Velsand i en pressemelding.

Hun forteller at de fleste bruddene løses gjennom veiledning.

– Vår erfaring er at aktørene ønsker å følge reglene og er raske med å innrette seg når vi tar kontakt for dialog og veiledning.

I tilfeller med flere brudd eller manglende vilje til å ta korreks blir det aktuelt med sanksjoner, enten som advarsel eller gebyr. Kun Discovery ble gitt advarsel, for brudd på reglene om sponsing på TVNorge.

Annonse

– Bruddet i 2021 skyldtes en menneskelig feil i forbindelse med godkjenningen av en sponsorplakat, og vi tok av plakaten med det samme feilen ble oppdaget. Discovery er opptatt av å følge gjeldende regelverk, skriver kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i en epost til NTB.

Tilsynets største tilsynssak i 2021 omhandlet ulovlig pengespillreklame. En kontroll avdekket at en rekke av Discoverys TV-kanaler hadde omfattende markedsføring for pengespill som ikke er tillatt i Norge.

– I løpet av kort tid kommer vi med en avklaring på om det er grunnlag for å pålegge TV-distributørene å fjerne pengespillreklamen på TV-kanalene til Discovery, sier Velsand.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar