– Viktig for mediemangfoldet

16 nye aviser har søkt mediestøtte i år

– At det kommer så mange søknader fra nye aviser, viser både at det skjer mye i avismarkedet, og at støtteordningen er viktig for mediemangfoldet, sier Hanne Nistad Sekkelsten i Medietilsynet i en pressemelding. (Foto: Arkivfoto.)
– At det kommer så mange søknader fra nye aviser, viser både at det skjer mye i avismarkedet, og at støtteordningen er viktig for mediemangfoldet, sier Hanne Nistad Sekkelsten i Medietilsynet i en pressemelding. (Foto: Arkivfoto.)
Totalt 163 aviser har søkt Medietilsynet om produksjonstilskudd i år, og 16 av dem er nye søkere.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Totalt 163 aviser har søkt Medietilsynet om produksjonstilskudd i år, og 16 av dem er nye søkere.

– At det kommer så mange søknader fra nye aviser, viser både at det skjer mye i avismarkedet, og at støtteordningen er viktig for mediemangfoldet, sier Hanne Nistad Sekkelsten i Medietilsynet i en pressemelding.

Medietilsynet skal fordele nær 390 millioner kroner i produksjonstilskudd i 2022.

Blant de 16 nye søkerne er Avisa Oslo, Resett, Document.no, iHarstad, Mitt Kongsvinger, Steinkjer24 og Filternyheter.no.

Av de 148 avisene som fikk støtte i fjor, fikk Klassekampen mest, fulgt av Bergensavisen, Dagsavisen og Vårt Land.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar