Tiltrer 12. september

Thor Gjermund Eriksen blir ny administrerende direktør i Norsk Tipping

Daværende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Nå blir han direktør i Norsk Tipping. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Daværende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Nå blir han direktør i Norsk Tipping. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Thor Gjermund Eriksen er ansatt som ny administrerende direktør i Norsk Tipping.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Thor Gjermund Eriksen er ansatt som ny administrerende direktør i Norsk Tipping.

– Jeg er veldig glad for å kunne presentere Thor Gjermund Eriksen som ny administrerende direktør i Norsk Tipping. Han har solid bakgrunn fra mediebransjen, blant annet som konsernsjef i Amedia og kringkastingssjef for NRK de siste ni årene, sier Norsk Tippings styreleder Linda Bernander Silseth.

Han kommer fra stillingen som kringkastingssjef. Eriksen tiltrer stillingen 12. september. Han fratrer stillingen som kringkastingssjef 29. april, og Vibeke Fürst Haugen tiltrer samme dag, opplyser NRK.

– Dette er en veldig spennende og utfordrende jobb, og jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med Norsk Tipping, utfordringene som venter og ikke minst alle som jobber på Hamar, sier Eriksen.

Han har hatt stillingen siden 2013 og varslet i oktober at han ville gå av i år til tross for at åremålet ikke går ut før i 2025. Begrunnelsen var blant annet at NRKs hovedkontor på Marienlyst skal flytte til Ensjø om et par år, og at han ikke vil gi seg mens NRK står midt i flytteprosessen.

Annonse

Fürst Haugen blir Norges første kvinnelige kringkastingssjef, og ansettelsen av henne ble kjent i mars.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar