– Saker med islett av rasisme

Steigan-styreleder: Nettavisa burde vært bedre

– Man har brakt en del russiske kilder som er knyttet til russiske myndigheter uten å tydeliggjøre på noe punkt at det er faktisk er der det kommer fra. Der burde nettavisa vært bedre, sier Per-Gunnar Skotåm til NTB. (Foto: Presse.)
– Man har brakt en del russiske kilder som er knyttet til russiske myndigheter uten å tydeliggjøre på noe punkt at det er faktisk er der det kommer fra. Der burde nettavisa vært bedre, sier Per-Gunnar Skotåm til NTB. (Foto: Presse.)
Styreleder og nylig avgått landsstyremedlem i Rødt, Per-Gunnar Skotåm, erkjenner at Steigan.no har gjengitt rasisme og informasjon fra russiske myndigheter.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Styreleder og nylig avgått landsstyremedlem i Rødt, Per-Gunnar Skotåm, erkjenner at Steigan.no har gjengitt rasisme og informasjon fra russiske myndigheter.

Skotåm er deleier og styreleder i selskapet Mot Dag AS, som eier nettstedet Steigan.no, og han satt også landsstyret i Rødt. Nettstedet er blitt kritisert for å ha gjengitt russisk krigspropaganda i forbindelse med krigen i Ukraina, og det ble påpekt forbindelser mellom nettstedet og flere medlemmer av Rødt.

Til NRK lørdag sier Skotåm at det har vært publisert informasjon som stammer fra russiske myndigheter.

– Man har brakt en del russiske kilder som er knyttet til russiske myndigheter uten å tydeliggjøre på noe punkt at det er faktisk er der det kommer fra. Der burde nettavisa vært bedre, sier Skotåm.

Han innrømmer videre at det har vært publisert saker om innvandring og fremmedfrykt som har hatt islett av rasisme. Han mener likevel at Steigan.no er en viktig aktør i norsk mediemangfold.

Annonse

– Jeg synes at Steigan.no er en viktig bidragsyter i norsk offentlighet når det gjelder debatt og når det gjelder kunnskap og informasjon, sier Skotåm.

Redaktør Pål Steigan selv avviser at nettstedet har begått noen feil. Han sier nettstedets metode, i motsetning til mange andre medier, er å gå direkte til kilden for opplysningen og lenke direkte til dem.

– Hvis noen sier vi har spredt russisk propaganda, så er det fullstendig feil. Vi formidler hva russerne selv sier, i den grad det er relevant, men denne ideen om at vi sprer russisk propaganda er noe som amerikanske etterretningsorganisasjoner har kjørt mot oss, sier Steigan.

Han sier for øvrig at det ikke er noen uenighet mellom ham og Skotåm, og at de har tillit til hverandre.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar