Klare forventninger

EU: Musk-eide Twitter må rette seg etter EUs regler

Elon Musk. (Foto: AP Photo/John Raoux.)
Elon Musk. (Foto: AP Photo/John Raoux.)
EU minner Elon Musk om at Twitter vil måtte rette seg etter lovene som EU har innført for å begrense teknologigigantenes makt.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er EU minner Elon Musk om at Twitter vil måtte rette seg etter lovene som EU har innført for å begrense teknologigigantenes makt.

– Enten det gjelder trakassering på nettet, salg av falske produkter, seksuelle overgrep mot barn eller oppfordringer til terrorhandlinger, må Twitter rette seg etter europeiske reguleringer som ikke finnes i USA, sier EU-kommissær Thierry Breton.

Også Storbritannia minner om at Twitter må ta ansvar for innholdet som blir publisert.

– Uansett eierskap må alle sosiale medier være ansvarlige, og det innebærer å beskytte brukerne mot skader, sier en talsmann for Storbritannias statsminister Boris Johnson.

Mandag ble det klart at Tesla-gründeren Elon Musk har kjøpt Twitter for 44 milliarder dollar. Han har gitt uttrykk for at han ønsker å forbedre plattformen og har også gjentatte ganger sagt at han ønsker full ytringsfrihet på plattformen.

Annonse

Det har ført til bekymring for at Twitter under Elon Musk vil tillate en hardere tone og et dårlige debattklima.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar