Bøtelegger nedstengte plattformer

Russland bøtelegger Meta og Tiktok for «LHBT-propaganda»

Tiktok har frem til nylig nådd millioner av unge russere. Nå får de bot på grunn av «LHBT-propaganda». (Foto: Illustrasjonsfoto.)
Tiktok har frem til nylig nådd millioner av unge russere. Nå får de bot på grunn av «LHBT-propaganda». (Foto: Illustrasjonsfoto.)
En russisk domstol har gitt bøter på til sammen rundt 750.000 kroner til Meta og Tiktok for å ha nektet å fjerne LHBT-innhold på sine sosiale medieplattformer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En russisk domstol har gitt bøter på til sammen rundt 750.000 kroner til Meta og Tiktok for å ha nektet å fjerne LHBT-innhold på sine sosiale medieplattformer.

Domstolen i Moskva idømte Meta, som driver Facebook og Instagram, en bot på 4 millioner rubler (rundt 500.000 kroner) og videoplattformen Tiktok en bot på 2 millioner rubler.

Rettsvesenet i Russland slår ofte ned mot sosiale medier som tillater at det deles LHBT-innhold, som oftest klassifiseres som «propaganda» i det svært konservative landet. Siden invasjonen av Ukraina 24. februar har russiske myndigheter trappet opp presset mot disse plattformene og blant annet ilagt forbud mot Facebook, Instagram og Twitter.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar