– Musk har aldri sensurert noen

Bolsonaro feirer Elon Musks Twitter-kjøp

Brasils President Jair Bolsonaro har benyttet Telegram som sin primære kommunikasjonsplattform. Han ser nå positivt på Musks oppkjøp av Twitter. (Foto: AP /Eraldo Peres.)
Brasils President Jair Bolsonaro har benyttet Telegram som sin primære kommunikasjonsplattform. Han ser nå positivt på Musks oppkjøp av Twitter. (Foto: AP /Eraldo Peres.)
Brasils høyrepopulistiske president og hans tilhengere jubler for Elon Musks kjøp av Twitter og kaller det en seier for friheten.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Brasils høyrepopulistiske president og hans tilhengere jubler for Elon Musks kjøp av Twitter og kaller det en seier for friheten.

Jair Bolsonaro har fått flere av sine innlegg fjernet fra Twitter og andre sosiale medier fordi de har spredd feilinformasjon. Etter at Musks avtale var i boks, delte Bolsonaro en av Tesla-sjefens meldinger.

– Jeg håper at selv mine verste kritikere forblir på Twitter, for det er det ytringsfrihet betyr, skrev Musk.

Bolsonaro delte deretter en lenke til en artikkel som forklarer hvordan de som er bekymret for at Musk vil tillate fri spredning av feilinformasjon, kan slette Twitter-kontoene sine.

Også flere av presidentens tilhengere er fornøyd med den nye Twitter-eieren.

Annonse

– Elon Musk har aldri sensurert noen, tvitrer Bolsonaros sønn Eduardo, som sitter i kongressen.

– Frihet er vidunderlig, skriver kongressmedlem Bia Kicis, som støtter Bolsonaro. Hun sier kjøpet er «et viktig skritt i kampen for frihet».

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar