Er du en formidler som brenner for kunst?

Ugo Rondinone. «Our Magic Hour», 2003. Neon, akrylglass, gjennomskinnelig folie, aluminium. 495 x 1081 x 15 cm. Posten Moderne samling. © Ugo Rondinone. (Foto: Terje Trobe.)

Posten Moderne søker formidlingsansvarlig som evner å skape varig begeistring og å gjøre møtet med kunst i verdensklasse relevant og meningsfullt for flere.

Vi ser etter deg som brenner for kunstformidling, og som evner å skape og formidle konsepter som treffer et bredt, variert og mangfoldig publikum. Som formidlingsansvarlig vil du spille en nøkkelrolle i å inspirere og engasjere våre gjester og få ansvar for å utvikle formidlingskonsepter for museets egen kunstsamling, samt skiftende utstillinger. Med et nytenkende og involverende formidlingsprogram vil du bidra til å forsterke og videreutvikle Trondheims posisjon som kunst- og kulturdestinasjon i tett samarbeid med vår kunnskapsrike og engasjerte stab.

Formidlingsansvarlig rapporterer til museets direktør.

Ansvarsområder- og arbeidsoppgaver

 • Videreutvikle formidlingsstrategien for Posten Moderne som underbygger museets overordnede visjon og de langsiktige, faglige mål for institusjonen
 • Utvikle formidlingskonsepter, formidlingsmetoder og aktivitetsplaner som treffer et bredt, variert og mangfoldig publikum i henhold til strategien
 • Utvikle museets undervisningstilbud, og være kontaktpunkt for skoler, barnehager og DKS (Den Kulturelle Skolesekken)
 • Planlegge, produsere og gjennomføre relevante formidlingsprogrammer og arrangementer for et bredt publikum i tett samarbeid med kurator og andre nøkkelressurser
 • Etablere og utvikle relasjoner og nettverk nasjonalt og internasjonalt innenfor fagfeltet, samt samarbeide tett med Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater
 • Utvikle tekster og aktivt samskape med markeds- og kommunikasjonsressursene
 • Søknadsskriving og rapportering for prosjektfinansiering
 • Bidra til å rekruttere, koordinere og utvikle museets formidlingsteam

Vi søker etter deg med sterk faglig kompetanse innen formidling, konseptutvikling og programmering, gjerne fra museumssektoren eller kulturlivet for øvrig. Stillingen er nyopprettet og vi søker deg som trigges av å utvikle egen rolle, og som motiveres av å bygge gode og fruktbare samarbeids- og samhandlingsarenaer internt og eksternt. Du engasjeres av et pulserende miljø med kreative mennesker og høyt tempo, og har høy gjennomføringskraft og fremdrift.

Kvalifikasjoner

 • Utdanning fra relevant fagkrets, for eks. kunsthistorie, kunst- og kulturformidling eller pedagogikk. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning
 • Erfaring med formidling til ulike målgrupper
 • Erfaring fra utviklings- og prosjektarbeid i museum eller annen formidlingsvirksomhet
 • Grunnleggende kjennskap til norsk og internasjonal modernisme og samtidskunst
 • Fremragende muntlige og skriftlige kommunikasjonsferdigheter på norsk og engelsk
 • Erfaring med digitalt formidlingsarbeid og kjennskap til digitale plattformer

Hvorfor jobbe med oss?

Hos oss vil du få en sentral rolle i en liten og dynamisk stab med kunnskapsrike og engasjerte kolleger. Det vil være en svært variert arbeidsdag med et bredt spekter av oppgaver, og du får mulighet til å jobbe tett med mange ledd i kunst- og kultursektoren.

Bli med på reisen med Posten Moderne, hvor vi sammen vil forme fremtiden for kunst i Trondheim og bidra til å skape uforglemmelige opplevelser for vårt publikum!

Hvis du er nysgjerrig og ønsker mer informasjon om denne muligheten, ta kontakt med Administrerende direktør i Posten Moderne, Marit Album Kvernmo, tlf. 936 65 207, e-post: marit@postenmoderne.no eller Lone Holm Blaasvær i The Assessment Company, tlf. 924 45 136, e-post: lone@theac.no.

Vi snakker med aktuelle kandidater fortløpende, så søk gjerne snarest, men senest ved søknadsfrist 12. mai.

Les også: Posten Moderne søker butikk- og produktansvarlig

Om Posten Moderne

Posten Moderne er et nytt kunstmuseum som åpner i Trondheim første kvartal 2025. Museet etablerer seg i byens gamle hovedpostkontor vis-á-vis Britannia Hotel i Dronningens gate, et klassisk jugendbygg fra 1911 tegnet av Karl Norum.

Posten Moderne har lokale, nasjonale og internasjonale ambisjoner, med mål om å være en ledende arena for moderne- og samtidskunst. Med utgangspunkt i egen samling, skiftende utstillinger, samt et variert og mangfoldig program, skal vi etablere oss som et inviterende, levende og inkluderende museum. I et unikt bygg med verdensklassekunst over fire etasjer, skal Posten Moderne skape varig begeistring og bidra til å gjøre Trondheim til en mer levende by med store kunstopplevelser for publikum hele året gjennom.

Medarbeider
Trondheim Jazzfestival
Frivillig
Piknik i Parken
Gallerimedarbeidere
Røros Kunstformidling
Daglig leder
Stiftelsen Studentkroa i Bø
Frivillige
Sementblues

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469