Glad i film? Meld deg som frivillig til Oslo Pix Filmfestival

Den sjette utgaven av Oslo Pix Filmfestival går av stabelen fra 28. august til og med 3. september, og vi trenger engasjerte frivillige som har lyst å bidra til å lage filmfest sammen med oss!

Hva betyr det å være frivillig under Oslo Pix Filmfestival?

Som frivillig, ønsker vi at du forplikter deg til å jobbe mellom 15-20 timer i løpet av festivalen. Oslo Pix Filmfestival varer i 7 dager, så du vil få tid til å se masse god film! Etter endt arbeid vil du få en attest som dokumenterer din innsats.

Frist for påmelding er 7. juli.

Hvilke goder får jeg som frivillig?

Alle frivillige får merch, fem fribilletter og i tillegg muligheten til å se film hvis det ved filmstart er ledige plasser i salen. Du blir invitert til kick-off/ samling før festivalen der vi vil fortelle om programmet og bli kjent med hverandre.

Som frivillig under Oslo Pix Filmfestival får du møte mange spennende mennesker, du får nyttig arbeidserfaring og innsikt i hvordan det er å lage en filmfestival.

Når du registrerer deg i påmeldingsskjemaet, blir du bedt om å oppgi hvilke områder du er mest interessert i å jobbe med, og vi vil høre litt om motivasjonen din for å være frivillig. Vi kan dessverre ikke garantere at alle får førstevalget sitt, men vi skal gjøre så godt vi kan for at alle får gjøre noe spennende!

Her er de forskjellige oppgavene du kan bidra med som frivillig:

Kinovertskap og infostand

Dette er den største frivillig gruppen og festivalens ansikt utad i møte med publikum. Du er ansvarlig for en av festivalens infostander på enten Ringen kino eller Vega Scene. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål knyttet til festivalen, inspirere de besøkende og sørge for synlighet og tilgjengelighet av informasjon på festivalens visningssteder. Du vil også få ulike praktiske oppgaver knyttet til visningene og festivalområdet, som administrasjon av billetter, utdeling av akkreditering til gjester, hjelpe til med rydding og innslipp. Som kinovert vil du være behjelpelig ved innslipp og bistå ved Q&As og filmsamtaler. Du er serviceinnstilt, ryddig og forberedt på både hektiske og rolige arbeidsperioder. Det er ikke et krav, men en bonus om du er komfortabel med å holde introen til en filmvisning.

Arrangement

Arrangementsgruppa sørger for den praktiske gjennomføringen av alle arrangementer både i forkant og i løpet av festivalen – som åpningsfest, avslutningsfest, spesialvisninger, samtaler og mottakelser. Gruppa har ansvar for rigging, servering, vakthold, innkjøp og andre praktiske oppgaver – med et felles mål om å skape den gode festivalstemningen hos publikum! Du er praktisk anlagt, fleksibel og kan gjerne jobbe på både dag- og kveldstid.

Runner

Vi har behov for folk som kan patruljere mellom visningsstedene. Oppgavene kan variere; Dele ut poporn, snakke med publikum, eller frakte en gjenstand fra A til B.
Er du utadvent, har gode joggesko og glad i å være på farten? Da passer denne jobben for deg!

Rigg og dekor

Du hjelper til med opprigg og nedrigg av festivalen – både på våre visningssteder som Vega Scene, Ringen Kino og på Løkka, deriblant Schous plass hvor vi skal ha storskjerm og sitteområde. Selve storskjermen blir rigget av leverandøren, men det er behov for et team som hjelper til med å sette alt i stand. Du må helst være tilgjengelig helgen før åpning, men det kan også være aktuelt å jobbe dagene mellom disse datoene. Det er en fordel om du trives med fysisk arbeid. Vi har også behov for en liten gruppe i forkant av festivalen som vil lage dekor til festivalområdet og spesialvisningene.

Alt mulig!

Du har lyst på erfaring fra alle felt, og kan settes til hvilken som helst utfordring som dukker opp. Du ønsker varierte dager, og tar gjerne en ekstra utfordring. Er du fleksibel og nysgjerrig velger du denne, så finner vi en god plan sammen for uken.

Vi håper du vil være med på å lage tidenes beste utgave av Oslo Pix Filmfestival og gleder oss til å høre fra deg!

Påmeldingsskjema finner du her.

Har du spørsmål? Send en e-post til frivillig@festivalkontoret.no.

Medarbeider
Trondheim Jazzfestival
Frivillig
Piknik i Parken
Gallerimedarbeidere
Røros Kunstformidling
Daglig leder
Stiftelsen Studentkroa i Bø
Frivillige
Sementblues

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469